بررسی عوامل موثر بر پذیرش کشت آویشن در میان کشاورزان گیاه دارویی کار استان کرمانشاه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم کشاورزی، گیاهان دارویی و طب سنتی
  • کد COI اختصاصی: CONFMT01_328
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا کرانی

مربی گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور

چکیده

در شرایط کنونی که مصرف گیاهان دارویی به میزان قابل توجهی افزایش داشته است و آمار ارایه شده از سوی کشورهای پیشرفته نیز موید این نکته است که درصد قابل توجهی از داروهای عرضه شده در این منشاء گیاهی دارند، پرورش و تولید گیاهان دارویی می تواند ضمن کمک به سلامت جامعه در پیشرفت اقتصادی نقش بسزایی داشته باشد . آویشن از گیاهان دارویی مهمی است که در بخش های مختلف کاربرد فراوانی دارد. این پژوهش با هدف کلی واکاوی عوامل موثر بر پذیرش کشت گیاه دارویی آویشن در استان کرمانشاه انجام شد. جامعه آماری تحقیق شامل 30 نفر از کشاورزان آویشن کار استان کرمانشاه بودند. ابزار اصلی برای جمع آوری داده ها پرسشنامهای بود که روایی آن با استفاده از نظرات و پیشنهادهای اساتید مربوطه تایید شد و برای سنجش پایایی آن ضریب آلفای کرونباخ آن محاسبه شد که برای تمام بخشهای پرسشنامه بالاتر از 0/7 بود. تجزیه و تحلیل دادهها در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی بهوسیله نرمافزارSPSS 20 انجام شد. نتایج نشان داد که بیش از نیمی 53/4) درصد) از کشاورزان مورد مطالعه نگرش متوسط، 21 درصد از آنها نگرش مثبت و 25/6 درصد از آنها نگرش منفی نسبت به عملیات حفاظت خاک داشتند. نتایج تحلیل همبستگی نشان داد که متغیرهای مستقل؛ سن، جنس، تجربه، تاهل، سکونت، میزان تحصیلات، شغل، منبع درآمد، وضع دارایی، میزان زمین اختصاص داده به گندم، میزان زمین اختصاص داده به جو، میزان زمین اختصاص داده به ذرت، وضعیت کاربردی زمین، نوع شیب زمین، منابع و کانال های ارتباطی، عضو تعاونی، عضو شورا، مسایل عام المنفعه، ترغیب در کلاس آموزش کشاورزی، جهان شهری، نوگرایی با پذیرش کشت گیاهان داروی رابطه مثبت و معنیداری دارند. در این بین بیشترین میزان همبستگی متعلق به متغیر نوگرایی و کمترین میزان همبستگی متعلق به متغیر تحصیلات بوده است. این مقاله مستخرج از طرح پژوهشی وابسته به دانشگاه پیام نور می باشد.

کلیدواژه ها

آویشن ، پذیرش کشت، کشاورزان، استان کرمانشاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.