بررسی اثر بازدارندگی عصاره ای پیاز و زنجبیل بر رشد باکتری Xanthomonas translucens pv. translucens ، عامل بیماری نواری باکتریایی جو

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم کشاورزی، گیاهان دارویی و طب سنتی
  • کد COI اختصاصی: CONFMT01_176
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 572
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماء شمس الدینی لری

بخش گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان

اکبر حسینی پور

بخش گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

حسین معصومی

بخش گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان

حمیدرضا اخوان

بخش علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

عامل بیماری نواری برگ جو، باکتری Xanthomonas translucens pv. translucens است و این بیماری تهدید کننده تولید این محصول در منطقه جنوب شرق کشور است. تا کنون برای کنترل این بیماری اقدام موثری صورت نگرفته است. لذا در این تحقیق اثر بازدارندگی عصاره آبی پیاز و زنجبیل بر رشد این بیمارگر ارزیابی گردید. بدین منظور، ابتدا از یک مزرعه جو بازدید به عمل آمد و از بوته های جو با علایم نکروزه نواری برگی، نمونه برداری شد. سپس باکتری عامل بیماری با استفاده از محیط کشت آگار غذایی حاوی 5 درصد قند سوکروز جدا سازی و خالص سازی گردید. پس از آن با استفاده از آزمونهای بیوشیمیایی مرسوم و نیز آزمون بیماریزایی بر روی گیاهجه های جو، باکتری عامل X. translucens pv. translucens تشخیص داده شد. سپس فعالیت ضد میکروبی عصاره گیاهان یاد شده با استفاده از روش نشت در آگار بررسی شد. نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره پیاز و زنجبیل به طور معنی داری از رشد این باکتری ممانعت می نمایند. به طوری که پس از گذشت 48 ساعت، میزان قطر متوسط ناحیه عدم رشد باکتری یاد شده ناشی از تاثیر بازدارندگی عصاره های پیاز و زنجبیل به ترتیب 20 و 18 میلی متر اندازه گیری شد. با توجه به نتایج این بررسی، لازم است مطالعات تکمیلی در زمینه کارایی این عصاره ها جهت کنترل این بیماری در شرایط گلخانه و سپس مزرعه انجام شود.

کلیدواژه ها

نشت در آگار، بیماری های گیاهی، بیماری های باکتریایی جو، حداقل غلظت ممانعت از رشد ، حداقل غلظت کشندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.