تاثیر منابع مختلف روی بر قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم کشاورزی، گیاهان دارویی و طب سنتی
  • کد COI اختصاصی: CONFMT01_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 631
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسانه داداشی اورنج

دانشجوی ارشد تغذیه طیور

میرداریوش شکوری

دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلی

محمد قربانپور

استادیار گروه مهندسی شیمی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر منابع مختلف روی و بنتونیت بر قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه های گوشتی اجرا شد. برای این منظور از تعداد 256 قطعه جوجه به صورت مخلوط مساوی از هر دو جنس سویه تجاری راس 308 استفاده شد. جوجه ها در قالب طرح کاملا تصادفی به چهار تیمار در چهار تکرار اختصاص یافتند. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد (جیره پایه)، جیره پایه+نانو کامپوزیت اکسید روی / بنتونیت، جیره پایه+اکسید روی و جیره پایه+بنتونیت بودند. تعیین قابلیت هضم مواد مغذی در پایان دوره رشد و به دنبال تغذیه جیره حاوی اکسید کروم صورت گرفت. مطابق نتایج، هیچ یک از تیمارهای آزمایشی تاثیر معنی داری بر قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی، خاکستر و چربی خام نداشتند(.(P< 0/05 بنابراین، منابع روی شامل نانو کامپوزیت اکسید روی / بنتونیت و اکسید روی و نیز بنتونیت سدیم تاثیری بر قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه های گوشتی ندارند.

کلیدواژه ها

نانوکامپوزیت، اکسید روی، بنتونیت، قابلیت هضم، جوجه گوشتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.