اثر کاربرد تیمارهای ترکیبی بر روی کیفیت و عمرقفس های آریل های انار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم کشاورزی، گیاهان دارویی و طب سنتی
  • کد COI اختصاصی: CONFMT01_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 565
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی مختاری زاده نایینی

دانشجوی کارشناسی ارشدگروه باغبانی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اردکان

اعظم جعفری

استادیار،گروه باغبانی،دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اردکان

چکیده

در این مقاله مروری، پژوهشهای انجام شده در زمینه اثر پوششهای ترکیبی صمغ بذر کتان همراه با اسانس علف لیمو و همچنین اثر ترکیبات کیتوزان و اسید آسکوربیک در غلظتهای مختلف روی کیفیت و عمرقفسه ای آریل های انار مورد بررسی قرار گرفت. تغییرات در ویژگی های فیزیکوشیمیایی، میکروبیولوژیکی و حسی آریل های انار انبارشده در 5 درجه سانتیگراد در روزهای مختلف از دوره انبارمانی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که پوشش های ترکیبی صمغ بذر کتان با اسانس علف لیمو و پوشش کیتوزان- اسید آسکوربیک در حفظ کیفیت میکروبیولوژیکی آریلهای انار موثر بودند. در این روش، کیفیت ظاهری رنگ آریل های انار نیز حفظ شده است. به خصوص در پوشش کیتوزان– اسید آسکوربیک، زیرا اسید آسکوربیک در پوشش مخلوط دوتایی عامل بسیار موثر ضد قهوه ای شدن است. نتایج نشان داده است که پوشش کیتوزان-اسید آسکوربیک میتواند فعالیت میکروارگانیسمها را به تاخیر بیاندازد و عمر قفسه ای آریل ها را تا 21 روز در طول انبارمانی در 5 درجه سانتیگراد افزایش دهد. به عنوان یک نتیجهگیری کلی، تیمارهای %0,6 صمغ بذر کتان به علاوه 500 پی پی ام اسانس علف لیمو، %0,6 صمغ بذر کتان به علاوه 800 پی پی ام اسانس علف لیمو و %1 کیتوزان- %1 اسید آسکوربیک میتوانند به عنوان مناسبترین تیمارها جهت حفظ کیفیت و افزایش عمرقفسه ای آریل های اناردر نظر گرفته شوند.

کلیدواژه ها

آریل های انار، پوشش خوراکی، عمرقفسه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.