لیگنین زدایی خمیرکاغذ کرافت کنف با گاز اکسیژن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF05_431
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 584
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد زینلی

دانش آموخته دکترای صنایع چوب و کاغذ، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.

علی کاظمی تبریزی

دانشجوی دکترای صنایع چوب و کاغذ، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

یاشار عین اللهی

دانشجوی دکترای تخصصی مهندسی علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، محیط زیست و انرژی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

حذف عمده لیگنین خمیرکاغذ گامی مهم در بهبود فرایند رنگبری است. درحقیقت اجرای مرحله لیگنین زدایی با اکسیژن قبل از فرایند رنگبری، مرحله ای اساسی در بهینه سازی و کاهش آلودگی فرایند رنگبری خواهد بود. در این پژوهش، تاثیر اجرای فرایند لیگنین زدایی با اکسیژن تحت شرایط فرایندی متفاوت برروی ویژگی های شیمیایی، فیزیکی و نوری خمیرکاغذ کرافت کنف بررسی گردید. خمیرکاغذ کرافت کنف با عدد کاپای 22 ، گرانروی 1154 میلی لیتر بر گرم و درجه روشنی 38 درصد ایزو آمادهسازی گردید. تیمارهای لیگنین زدایی با اکسیژن در سه درجه حرارت 90 و 100 و 110 با مقادیز 5 و 7 بار فشار اکسیژن و با و بدون مصرف سولفات منیزیم در دو نوع دستگاه انجام گرفت. نتایج نشان داد که اجرای فرایند لیگنین زدایی با اکسیژن بهمیزان قابل توجهی عدد کاپای خمیرکاغذ را کاهش داد، حال آنکه گرانروی خمیرکاغذ کاهش چشمگیری نیافت. اندازهگیری گرانروی خمیرکاغذها پس از فرایند لیگنین زدایی، نشان داد که مصرف سولفات منیزیم سبب جلوگیری از کاهش گرانروی خمیرکاغذها گردید. افزایش دمای واکنش در بهبود فرایند تاثیر بسزایی داشته، درحالیکه افزایش فشار اکسیژن برروی فرایند تاثیر چندانی نداشت. میزان روشنی خمیرکاغذها نیز درحدود 7 واحد افزایش یافت.

کلیدواژه ها

لیگنین زدایی با اکسیژن، خمیرکاغذ کرافت کنف، عدد کاپا، پساب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.