مطالعه تاثیر غلظت پساب نیروگاه در عملکرد میکروجلبک جهت حذف آلاینده سولفات

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF05_354
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 667
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه محمدی

گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

داریوش مولا

استاد گروه مهندسی شیمی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

فریدون اسماعیل زاده

استاد گروه مهندسی شیمی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

یونس قاسمی

استاد گروه بیوتکنولوژی دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

چکیده

سولفات به عنوان یک آلاینده شیمیایی مطرح در پساب های صنعتی معرفی می شود. وجود یون های سولفات در پساب خروجی سبب بروز مشکلاتی از قبیل خوردگی می گردد. روش بیولوژیکی به عنوان یک روش موثر در حذف سولفات مطرح می شود. در این مطالعه از میکروجلبک جهت حذف آلاینده سولفات در پساب صنعتی استفاده گردید. هدف از این مطالعه بررسی عملکرد میکروجلبک در حذف سولفات در غلظت های مختلف پساب نیروگاه می باشد. در این پژوهش، کشت مایع ناپیوسته مورد استفاده قرار گرفت. پساب نیروگاه سیکل ترکیبی فارس در چهار غلظت حجمی (25% و 50% و 75% و 1005) تهیه گردید و به عنوان محیط کشت میکروجلبک استفاده شد. میکروجلبک اسیستیس در 10 % حجمی سیستم کشت تلقیح گشت. میزان حذف سولفات در زمان های معین در مدت 21 روز در محیط های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد، امکان حذف سولفات با میکروجلبک در غلظت های مختلف پساب امکان پذیر است. درصد حذف سولفات با گذشت زمان افزایش یافته است. در روز 21 درصد حذف سولفات در غلظت های حجمی 100% و 75% و 50% و 25% به ترتیب 32% و 34/71% و 36/44% اندازه گیری شد. بنابراین کاهش غلظت در بهبود عملکرد میکروجلبک در حذف سولفات به دلیل کاهش نوترینت های موجود در پساب تاثیر چندانی نداشته است. در نتیجه کاربرد روش بیولوژیکی با میکروجلبک در حذف سولفات پساب نیروگاه گزینه نوید بخشی است.

کلیدواژه ها

پساب، نیروگاه، میکروجلبک، سولفات، آلاینده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.