اصول مهم در طراحی مجتمع مسکونی پایدار
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: سومین همایش ملی معماری و شهر پایدار
- کد COI اختصاصی: NCSAC03_136
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 876
نویسندگان
دانشیار دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، دانشکده معماری و شهرسازی
دانشجوی دکتری دانشکده معماری و شهرسازی
چکیده
امروزه افتراق مسکن به یکی از مقوله های شایان توجه تبدیل شده است که عواملی مانند وضعیت اقتصادی و ساختار فضایی منجر به تفکیک مسکن برای افراد با طبقات مختلف درآمدی شده است. این افتراق منجر به افتراق فضایی افراد کمدرآمد از افراد پردرآمد شده است. به نظر می رسد که مسکن مهر و سایر مسکن دولتی در ایران برای افراد کم درآمد، منجر به محرومیت آنان از فرصت های برابر شده است. بنابراین، راهکار مسکن درآمد ترکیبی می تواند به عنوان راهکاری در این کشور نیز بکار گرفته شود. اما باید به این نکته توجه شود که لزوم بکارگیری سیاست های مسکن درآمد ترکیبی، توجه به فاکتورهای مهم طراحی مطابق با اصول شکل گیری و طراحی مسکن در شهر ایرانی-اسلامی است..هدف اصلی پژوهش حاضر، شناخت اصول پایه و مهم طراحی برای مسکن درآمد ترکیبی ایرانی، مبتنی بر تیوری هویت اجتماعی و مکانی منطبق با فرهنگ ایرانی-اسلامی است تا بتوان با این اصول به هویت اجتماعی در مجتمع های مسکونی ترکیبی درآمدی در ایران رسید. نتایج پژوهش حاکی از آن است که موفقیت مسکن درآمد ترکیبی ایرانی-اسلامی مستلزم رعایت اصول هویت اجتماعی در بطن طراحی می باشدکلیدواژه ها
مجتمع مسکونی، پایداری، هویت، عوامل اقتصادی-اجتماعی، دانشگاه شهید رجاییمقالات مرتبط جدید
- کاربست شهرسازی تاکتیکال در توسعه محلات شهری با استفاده از فنآوریهای دیجیتال
- بستر زمین و تاثیر آن در طراحی ساختمان های مسکونی
- بررسی عوامل تاثیرگذار بر حمل و نقل عمومی (مطالعه موردی اتوبوسرانی اصفهان)
- چشمانداز استفاده از باطله معادن در ساخت و ساز شهری پایدار
- بررسی عوامل موثر در تقویت حس تعلق به مکان در خانههای معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.