بهره گیری پایدار از انرژی های تجدیدپذیر در ساختمان به منظور تحقق توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ملی معماری و شهر پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSAC03_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 583
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمال الدین مهدی نژاد

دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی،تهران، ایران

محمدصادق طاهرطلوع دل

دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی،تهران، ایران

نیلوفر زجاجی

دانشجوی دوره دکتری معماری، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی،تهران، ایران

چکیده

محدود بودن منابع انرژی فسیلی و افزایش آلودگی های زیست محیطی ناشی از آن ها، توجه بیش از پیش به انرژی های تجدیدپذیر را بر همگان روشن ساخته است. با توجه به برخورداری از پتانسیل مطلوب انرژی های تجدیدپذیر در کشور، با بهره گیری از این منابع ارزشمند می توان در جهت اهداف توسعه پایدار گام برداشت. این مقاله با مرور اسناد و منابع کتابخانه ای به معرفی مفاهیم توسعه پایدار و معماری پایدار پرداخته و لزوم بهینه سازی مصرف انرژی و بهره گیری از انرژی های تجدیدپذیر را مطرح می کند. میانگین مصرف سالیانه انرژی در ساختمان های ایران، بیش از دو برابر مصرف کشورهای اروپایی در شرایط مشابه است و همین امر سبب شده به تازگی بهینه سازی مصرف انرژی در بخش ساختمان، اهمیت پیدا کرده و اقدامات اولیه ای در این راستا آغاز شود. پس از آشنایی با انواع انرژی های تجدیدپذیر و بررسی فرصت ها و چالش های استفاده از این منابع در ایران، مشخص گرددی که استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر در ساختمان ها تاثیر بسزایی در بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش اثرات منفی زیست محیطی دارد. یکی از راهکارهایی که اخیرا در بهینه سازی و کاهش مصرف انرژی مورد توجه قرار گرفته است استفاده از سیستم های هوشمند در ساختمان است و یکی از ویژگی های اصلی شبکه های هوشمند، ترکیب منابع انرژی تجدیدپذیر و ذخیره سازی انرژی در محل مصرف است. بنابراین استفاده از این سیستم ها در بخش های مختلف تاثیر قابل توجهی در کاهش مصرف انرژی ساختمان دارند و گامی موثر در جهت کاهش بحران انرژی و در نتیجه تحقق توسعه پایدار می باشند.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، مصرف بهینه انرژی، انرژی های تجدید پذیر، بهره گیری پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.