بررسی کارایی مصرف آب و ازت تحت تنش های محیطی، در کشت ذرت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت آب در مزرعه (تقاضا محوری آب)
  • کد COI اختصاصی: NCFWM03_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 643
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا سعیدی

دانشجوی دکتری مهندسی آبیاری و زهکشی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین

عباس ستوده نیا

دانشیار گروه مهندسی آب، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) ، قزوین

هادی رمضانی اعتدالی

استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) ، قزوین

عباس کاویانی

استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) ، قزوین

چکیده

برای مطالعه اثر افزایش شوری آب و کاهش حاصلخیزی خاک، بر کارایی مصرف آب و ازت توسط ذرت، آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی، در سال 1396 و در قزوین انجام شد. تیمارهای هدایت الکتریکی آب شامل چهار مقدار 0/5(S(0)؛ 2/1(S(1؛ 3/5(S(2 و 5/7(S(3 دسی زیمنس بر متر و تیمارهای ازت خاک در چهار سطح 100، 75، 50 و 25 درصد مصرف کود ازت، در سه تکرار و در کرت هایی به مساحت 9 مترمربع به اجرا درآمد. تبخیر و تعرق ذرت در طول دوره رشد و عملکرد محصول، اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تاثیر متقابل دو تنش مذکور بر کاهش کارایی مصرف آب و ازت، معنی دار بوده است. در بین مقادیر مختلف مصرف ازت، متوسط کارایی مصرف آب در سطوح شوری (S(2), S(1), S(0 و (S(3، به ترتیب؛ 17/2، 16/1، 14/4 و 12/1 کیلوگرم بر مترمکعب و متوسط کارایی مصرف ازت در سطوح شوری مذکور به ترتیب؛ 9، 8/4، 7/5 و 6/2 کیلوگرم بر کیلوگرم محاسبه شد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که در شرایط وجود تنش شوری و حاصلخیزی، مصرف آب و ازت توسط گیاه کاهش می یابد. در این صورت با برنامه ریزی منطبق با شرایط محیطی، می توان از استفاده بی مورد آب و کود در بخش کشاورزی جلوگیری نمود.

کلیدواژه ها

تبخیر و تعرق، تنش شوری، تنش حاصلخیزی، ذرت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.