بررسی علل حضور علف های هرز در مزارع گندم استان اصفهان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: ششمین همایش علوم علف های هرز ایران
- کد COI اختصاصی: IRANWEED06_130
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 632
نویسندگان
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور
موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور
موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور
چکیده
به منظور بررسی علل مدیریت شیمیایی نامطلوب علف های هرز باریک برگ، مزارع گندم در استان اصفهان، طی دو سال زراعی مورد ارزیابی قرار گرفت. در این ارزیابی براساس دستورالعمل طراحی شده در هر سال زراعی تعداد 100 مزرعه گندم (در مجموع دو سال زراعی 200 مزرعه) مورد بررسی قرار گرفته و برای هر مزرعه موارد خواسته شده در پرسشنامه به دقت تکمیل شد. اطلاعات جمع آوری شده در این تحقیق طی دو سال اخیر (1389 و 1390) نشان داد گونه های جو دره، چاودار، جو موشی، علف شور، چچم و یولاف وحشی در مزارع گندم استان اصفهان افزایش یافته اند. براساس اطلاعات ارایه شده در این شکل اختلاط پهن برگ کش ها با باریک برگ کش ها (عمدتا تری بنورون متیل با کلو دینافوپ پروپارژیل) بیشترین میزان (46%) نحوه کاربرد علف کش ها را در مزارع گندم استان اصفهان به خود اختصاص داده است. مهم ترین نقاط ضعف عملیات مدیریت علف های هرز در مزارع گندم استان اصفهان به ترتیب اهمیت عبارتند از: عدم توجه به خسارت علف های هرز و مبارزه دیر هنگام با آن ها، عدم آشنایی با شیوه های سم پاشی و پایین بودن کیفیت ادوات سم پاشی، پایین بودن کیفیت علف کش های مورد استفاده، عدم دسترسی به دستورالعمل های لازم، کوچک بودن و پراکندگی مزارع، عدم رعایت دز مصرفی علف کش و بارندگی در زمان مناسب مصرف علف کش.کلیدواژه ها
باریک برگ، پهن برگ، علف کش، علف هرز، گندممقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.