تاثیر سبک نیوکلاسیک پهلوی اول بر احساس تعلق مردم و ارتقای پایداری اجتماعی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU05_1603
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 509
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری داخلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان -
عضو هیات علمی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت -
چکیده
توسعه ی پایدار یکی از مباحث مهم و رایج در سطح بین المللی است که از دهه هفتاد میلادی وارد مباحث علمی شد. معماری پایدار از سه حوزه مختلف اکولوژی ، اقتصاد و جامعه تشکیل شده است که بر یکدیگر هم پوشانی دارند. پایداری اجتماعی از ابعاد سه گانه پایداری ، در واقع بخش غیر کالبدی معماری پایدار است که اهداف اجتماعی آن را دنبال می کند و به منظور تقویت تعاملات اجتماعی که یکی از نیازهای اساسی و فطری انسان است در معماری بین المللی مطرح شده است. سبک نیوکلاسیک عمدتا از نیمه قرن 18 تا نیمه قرن 19 میلادی در اروپای غربی رایج بود و ورود معماری نیوکلاسیک غرب و بطورکلی ورود معماری غربی به ایران ، از زمان ناصرالدین شاه قاجار یعنی از نیمه دوم قرن نوزدهم میلادی شمسی صورت گرفت. معماری نیوکلاسیک در دوره پهلوی اول ترکیبی از معماری نیوکلاسیک غرب و به خصوص آلمان بود که در آن دوران معماری رسمی و دولتی آن کشور به شمار می رفت. در این پژوهش چند بنای شاخص از دوره ی پهلوی اول مورد بررسی قرار گرفت تا رابطه ی بین سبک نیوکلاسیک آن بناها و احساس تعلق سنجیده شود. داده های جمع آوری شده از طریق پرسش نامه با استفاده از نرم افزارهای Excel وSpss و با به کارگیری روش های آماری نظیر توزیع فراوانی ، آزمون فریدمن و ضریب همبستگی پیرسون توصیف و تحلیل گردیدند. نتایج به دست آمده نشان می دهد که بین سبک ساختمان های مرد مطالعه و احساس تعلق رابطه ی معناداری وجود دارد.کلیدواژه ها
سبک نیوکلاسیک ، پایداری اجتماعی ، توسعه ی پایدار ، حس تعلق ، دوره ی پهلوی اولمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.