تحلیل فضایی توزیع خدمات شهری از منظر عدالت اجتماعی با تاکید بر کاربری هتل داری و اماکن گردشگری شهر کرمانشاه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU05_0601
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 472
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کوچکی نژاد

گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

سودابه یادگاری صحنه

گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

چکیده

امروزه فضای شهرها به عرصه ی تضادهای اجتماعی بدل شده اند و بر سر دستیابی به امکانات و منافع بیشتر، جدایی گزینی اجتماعی- اقتصادی را جایگزین جدایی گزینی های قومی- نژادی کرده است. بنابراین بحث نابرابری های فضایی در شهرها و لزوم برقراری عدالت اجتماعی در برخورداری کلیه ی شهروندان از خدمات عمومی به یکی از مباحث جدی پیش روی برنامه ریزان و مدیران شهری تبدیل شده است. هدف کلی این پژوهش تحلیل وسنجش میزان نابرابری فضایی در برخورداری از کاربری هتل داری و اماکن گردشگری در نواحی 8 گانه شهر کرمانشاه است.پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی-تحلیلی است. همچنین جهت تجزیه و تحلیل از نرم افزار نرم افزار Arc Gis استفاده شده است.جامعه آماری شهر کرمانشاه است. نتایج به دست آمده نشان می دهد بین توزیع و میزان برخورداری نواحی از کاربری خدماتی، ارتباط منطقی و متعادلی وجود ندارد. به عبارتی عدم تطابق توزیع فضایی خدمات را با نیازهای جمعیتی در سطح محدوده موردمطالعه تایید می کند. بر اساس تحلیل صورت گرفته از تلفیق تکنیک ها، بیشترین تعداد هتل و رستوران در منطقه 1 که با توجه به وضعیت اقتصادی و اجتماعی قشر مرفه نشین نیز می-باشند، در صورتیکه منطقه 8 فاقد هتل و رستوران بوده و تعداد این مراکز خدماتی در منطقه 5 و 6 نیز بسیار کم است بطوری که فاصله هتل و رستوران تا نقاط انتهایی بخش های 5 و 7 و 8 و 2 از شش کیلومتر تجاوز می نماید. بنابراین شهرک های دانش، نوکان، شهرداری و نساجی از منطقه 5 و بخش شمال غربی شهرک آناهیتا از منطقه 7 و بخش غربی و جنوب غربی شهرک پردیس فاقد دسترسی مطلوب به هتل و رستوران می باشند.

کلیدواژه ها

خدمات عمومی شهری، GIS، شهر کرمانشاه. کاربری هتل داری و اماکن گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.