بررسی اثرات اندرکنش خاک-سازه بر آنالیز مودال و تحلیل لرزه ای سازه واقع بر خاک با مرزهای ساده و نیمه بینهایت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU05_0131
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 708
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شمسی

دانشجوی دکتری مهندسی ژیوتکنیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران،

علی قنبری

استاد مهندسی ژیوتکنیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران،

چکیده

علیرغم اهمیت درنظرگیری اندرکنش بین خاک و سازه به خصوص در سازههای بلند احداث شده بر بسترهای نرم، متاسفانه این مساله کمتر مورد توجه مهندسین قرار گرفته و در آییننامههای کشورمان نیز توصیه چندانی به درنظرگیری اندرکنش خاک-سازه نشده است. در این مقاله با استفاده از مدلسازی سه بعدی یک سازه ده طبقه فولادی در نرمافزار ABAQUS، به بررسی اثرات اندرکنش خاک-سازه بر دوره تناوب طبیعی سیستم، برش پایه و تغییر مکان نسبی جانبی سازه تحت زلزلهی حوزه نزدیک طبس پرداخته شده است. برای این منظور، عملکرد سازه در حالت پایه گیردار با دو نوع سقف صلب و انعطافپذیر و قرار گرفته بر روی خاک با مرزهای ساده و نیمه بینهایت مقایسه گردیده است. نتایج نشان میدهند که دوره تناوب اصلی یک سیستم به نوع و اندازه شبکهبندی آن وابسته بوده و برای دستیابی به دوره تناوب واقعی لازم است که شبکهبندی سیستم به اندازه کافی کوچک در نظر گرفته شود. فرض استفاده از سقف صلب به جای سقف انعطاف پذیر برای ساده سازی مدل می تواند باعث ایجاد خطای قابل ملاحظه ای در پریود طبیعی و تغییر مکان جانبی طبقات سازه گردد. همچنین به دلیل عملکرد ضعیف مرز ساده، در تحلیل دینامیکی سازههای واقع بر خاک توصیه به استفاده از مرز نیمه بینهایت میشود.

کلیدواژه ها

اندرکنش خاک-سازه، مدلسازی عددی، دوره تناوب طبیعی سازه، مرز نیمه بینهایت، تغییر مکان جانبی سازه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.