بررسی تجربی انتقال حرارت در پرخوران موتور بنزینی به وسیله دوربین حرارتی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دهمین همایش بین المللی موتورهای درونسوز
  • کد COI اختصاصی: ICICE10_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 562
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد بصیر

کارشناس واحد طراحی مرکز تحقیقات موتور ایران خودرو و کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

حبیب اله مهرجو

استادیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

سیدشهاب الدین علویون

کارشناس واحد طراحی مرکز تحقیقات موتور ایران خودرو و دانشجوی دکتری دانشگاه خواجه نصیر طوسی

چکیده

انتقال حرارت نقش بسزایی در عملکرد پرخوران موتورهای بنزینی بازی مینماید بطوری که این میزان انتقال حرارت تاثیر زیادی بر قطعات سیستم روانکاری و تنجار میگذارد. روش متداول جهت شبیهسازی موتور بر اساس استفاده از نمودارها و نقشه های عملکردی دینامیک گاز یک بعدی پرخوران میباشد که به تنهایی روش مناسبی برای تعیین مقادیر کیفی و کمی انتقال حرارت نمیباشد. در این پژوهش بررسی تجربی توزیع دمای بدنه پرخوران موتورهای بنزینی با استفاده از دوربین حرارتی انجام شد. لازم به ذکر است، توزیع حرارتی بسیار پیچیده قطعات پرخوران تنها به وسیله دوربین حرارتی قابل بررسی میباشد که در این تحقیق با دقت زیادی اجرایی شد. به منظور تعیین ضریب تشعشع حرارتی محفظه های پرخوران و اعتبارسنجی نتایج دوربین حرارتی مجموعهای از حسگرهای دما بر روی محفظه گردا، محفظه تنجار و محفظه یاتاقان پرخوران نصب شدند تا دمای سطوح محفظهها اندازهگیری شوند. در این پژوهش، توزیع دما، بدنه پرخوران موتورهای بنزینی به کمک دوربین حرارتی در نقاط مختلف کاری تعیین و اثر آنها بر بدنه گردا، تنجار و یاتاقانها مطالعه گردیده است. بر اساس نتایج، دمای بیشینه محفظه گردا750 درجه سانتیگراد شده که ارتباط مستقیمی با دمای گازهای خروجی موتور دارد. دمای محفظه تنجار نیز تا دمای 170 درجه سانتیگراد خواهد رسید. در ضمن دمای محفظه یاتاقان در مناطق نزدیک به محفظه گردا بیشتر از ناحیه مجاور به محفظه تنجار میباشد.

کلیدواژه ها

آزمون تجربی، پرخوران، موتور بنزینی، دوربین حرارتی، حسگر دما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.