مدل سازی ترمودینامیکی چندناحیه ای موتور بنزینی تزریق مستقیم جهت دستیابی به مخلوط بهینه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دهمین همایش بین المللی موتورهای درونسوز
  • کد COI اختصاصی: ICICE10_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 571
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ادریس رحمانی

دانشآموخته کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس

محمد ضابطیان طرقی

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس

ایمان چیت ساز

عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه خوارزمی

ساسان آذرمنش

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

توزیع سوخت درون سیلندر موتور تزریق مستقیم بنزینی یکی از مهمترین عوامل موثر در عملکرد آن است. در این مطالعه، حالت بهینه نسبت سوخت به هوا درون سیلندر موتور تزریق مستقیم در دور موتورهای مختلف و با استفاده از مدل سازی سه ناحیه ای ترمودینامیکی محاسبه میشود که این نواحی شامل ناحیه نسوخته، ناحیه سوخته گامهای زمانی قبلی و ناحیه در حال سوزش در گام زمانی فعلی میباشد. مدل درنظر گرفته شده، یک مدل شبه بعدی است که مقدار متوسط پارامترهای ترمودینامیکی را در هر ناحیه محاسبه میکند. به کمک شبیه سازی ترمودینامیکی، پارامترهای عملکردی موتور از جمله راندمان حرارتی، فشار متوسط موثر و مصرف ویژه سوخت محاسبه میشود. مخلوط درون سیلندر به صورت دو ناحیه با غلظت متفاوت در نظر گرفته میشود و در شرایط مختلف عملکردی موتور تزریق مستقیم، حالت بهینه غلظت سوخت در دو ناحیه ایجاد شده در محفظه احتراق محاسبه میشود. پس از محاسبه حالت بهینه ی توزیع مخلوط درون سیلندر، بازده حرارتی و فشار متوسط موثر موتور تزریق مستقیم نسبت به موتور تزریق راهگاهی با مخلوط همگن، حدود 3 درصد افزایش و مصرف ویژه سوخت نیز در حدود 3 درصد کاهش مییابد.

کلیدواژه ها

موتور تزریق مستقیم، مدلسازی ترمودینامیکی شبه بعدی، مدل چندناحیه ای، توزیع نسبت سوخت به هوا، حالت بهینه عملکردی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.