طراحی و پیاده سازی بازی جدی مانی و مانا با روند بازی پویا برای بهبود اختلالات اجتماعی در بیماران اوتیسم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی بازیهای رایانهای؛ فرصتها و چالشها
  • کد COI اختصاصی: CGCO03_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1064
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صمد روحی

عضو هیات علمی دانشکده چندرسانه ای، دانشگاه هنر اسلامی تبریز

شهرزاد حمل کاران

دانشجوی دانشکده چندرسانه ای، دانشگاه هنر اسلامی تبریز

باقر بهرام شتربان

عضو هیات علمی دانشکده چندرسانه ای، دانشگاه هنر اسلامی تبریز

چکیده

استفاده از فناوری اطلاعات در درمان بیماری ها، رهیافت های جدیدی برای مداوای افراد با اختلالات طیفی اوتیسم ASD ارایه داده است. علت جذابیت این فناوری برای پژوهشگران امکان به کارگیری آسان آن در موقعیت های مختلف و جذابیت آن برای بیماران میباشد. استفاده از بازی های جدی برای آموزش مهمترین مشکل افراد اوتیسمی (درک احساس دیگران و بروز احساس خود) کاملا موثر میباشد. این بازیها میتوانند در آموزش مهارت های اجتماعی در موقعیت های مختلف با شبیه سازی زندگی واقعی استفاده شوند. بازیهای جدی ارایه شده با بعضی از محدودیت ها همراه هستند. دربازی های ارایه شده اخیر، تاکید زیادی بر روی آموزش شده است. با اینوجود مکانیسم مناسبی برای مقدار سنجی موثر بودن آموزش و کاربرد در نظر گرفته نشده است. از طرفی بازی های جدی موجود برای درمان افراد اوتیسمی از یک روند ثابت بدون در نظر گرفتن شرایط فعلی بیمار استفاده میکنند. با در نظر گرفتن این وضعیت، در بعضی از موارد این کاربردها نه تنها موثر نخواهند بود، بلکه میتوانند باعث شدید شدن اختلال مورد بحث شود. در این تحقیق ما با پیاده سازی یک بازی جدی که شامل بخش تحلیل شرایط فرد در طی انجام بازی میباشد، روندی کاملا پویا برای دنبال کردن بازی ایجاد نمودیم. با توجه به اینکه یکی از شرایط اصلی در افزایش حس غوطه وری بازیکنان، جریان 4 مناسب بازی میباشد، انتظار آن می رود که به کارگیری این کاربرد در مراکز درمان این بیماری میتواند کمکی برای کاهش اختلالات این بخش مهم جامعه شود. در ادامه این تحقیق، کاربرد پیاده شده برای سنجش میزان موثر بودن دریکی از مراکز درمانی با نظارت پزشکان مورداستفاده و تحلیل قرار خواهد گرفت.

کلیدواژه ها

بازی های جدی، اختلال طیفی اوتیسم، بیان چهره، شناخت احساس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.