کاربرد روش آگاهی واج شناختی در تهیه بسته ی نرم افزاری مبتنی بر واقعیت افزوده برای درمان دانش آموزان مبتلا به نارساخوانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی بازیهای رایانهای؛ فرصتها و چالشها
  • کد COI اختصاصی: CGCO03_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسیبه صرامی

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه اصفهان

جواد راستی

دکتری مهندسی کامپیوتر، عضو هییت علمی گروه مهندسی پزشکی دانشگاه اصفهان

چکیده

نارساخوانی یکی از معضلات شایع در کودکان است که باعث کندی پیشرفت تحصیلی و ایجاد مانع بر سر یادگیری صحیح میشود. یکی از عوامل ایجاد این اختلال، ناتوانی کودک در شناخت هجاها و شیوه ی ترکیب آنها برای ساخت کلمات است که در شیوه ی درمانی موسوم به آگاهی واج شناختی مورد توجه قرار میگیرد. در این پژوهش به تدوین و طراحی بسته ی نرم افزاری مبتنی بر واقعیت افزوده بر اساس روش آگاهی واج شناختی برای درمان دانش آموزان مبتلا به اختلال نارساخوانی پرداخته شده است که طی آن، فرضیه ی موثر بودن شیوه های نوین ترکیب دنیای واقعیت و مجاز در بازتوانی شناختی و رفتاری کودکان نارساخوان مورد بررسی قرار میگیرد.. در این طرح، به ازای کلمات مشکلی که توسط متخصصین و معلمان اتنخاب شده است، کارت های چاپی ارایه میشود که با نگهداشتن گوشی هوشمند مقابل آن، کلمه ی موردنظر روی صفحه ی گوشی ظاهر شده و تلفظ میشود. سپس واجهای کلمه از هم جدا میشوند و کودک می بایست این واج ها را سرهم کند تا کلمه بازسازی شود. این نرم افزار علاوه بر آگاهی واج شناختی، با نگاهی به شیوهی درمانی چندحسی فرنالد، حس های بینایی و شنوایی و لامسه ی کودک را نیز درگیر میکند تا عمق بیشتری به یادگیری ببخشد. طرح های پایلوت انجام شده، نشانگر اشتیاق کودکان به استفاده از این ابزارها است که فرضیه ی موثر بودن آن در درمان اختلالات را تقویت میکند. در صورت اثبات فرضیه، چهره ی درمان اختلالات یادگیری تغییر مییابد و تکنولوژی های جدید، به عنوان یکی از راهکارهای محبوب درمان مشکلات شناختی مورد توجه محققان قرار خواهد گرفت.

کلیدواژه ها

واقعیت افزوده، نارساخوانی، آگاهی واج شناختی، اختلال یادگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.