در باروری وتعیین جنسیت Cantharellus Cibarius تاثیر عصاره هیدروالکلی قارچ موش.

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی یافته های نوین زیست شناسی
  • کد COI اختصاصی: BIOC01_271
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 363
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آسیه کریمی

گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، ایران

مریم طهرانی پور

گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، ایران

محمود ذکایی

گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، ایران

چکیده

داشتن فرزند سالم آرزوی هر زوج می باشد و جنسیت این فرزند نیز برای بسیاری از زوج ها دارای اهمیت است. با توجه به اینکه تاثیرتغذیه بر جنسیت در پژوهش های مختلف بررسی شده و یکی از روش های پر طرفدار است که امروزه به شکلی رایج برای انتخاب جنین پیشنهاد می شود. بنابراین هدف از این مطالعه ، بررسی عصاره هیدروالکلی قارچ Cantharellus Cibarius بر باروری و تعیین جنسیت در رت بود.در این مطالعه تجربی 24 راس رت ماده از نژاد ویستار با وزن تقریبی 200 - 250 گرم به طور تصادفی به چهار گروه شامل گروه های کنترل و تیمار با عصاره هیدروالکلی قارچ ذکر شده) با دوزهای 100،250 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم( تقسیم شدند. عصاره قارچ زرده کیجا به روش گاواژ در هفت روز متوالی به رت های ماده خورانده شد و پس از آن هر رت در مجاورت نر از همین نژاد در قفسهای جداگانه جهت جفتگیری قرار گرفتند و پس از مشاهده پاک واژینال بعنوان نمونه مثبت در نظر گرفته شد. پس از 19 - 21 روز دوره بارداری ، نوزادان متولد شده، شمارش و تعیین جنسیت شدند و نسبت جنسیت آنها مورد بررسی قرار گرفت. آنالیز داده های کمی با استفاده از نرم افزار minitab و با آزمونهای ANOVA و t-test انجام گرفت.براساس یافته ها ،تعداد موالید در گروه های تیمار نسبت به گروه شاهد تفاوت معنی داری را نشان نداد ولی در بحث تعیین جنسیت ، جنس ماده گروه های تیمار در مقایسه با گروه کنترل ، افزایش معنی داری را نشان داد) p< 0.05 ( که این افزایش در گروه های تیمار شده با دوز 500 بیشتر بود.نتیجه اینکه افزایش ماده زایی در گروه های تیمار شده با عصاره قارچ Cantharellus Cibarius احتمالا به دلیل وجود یونهای منیزیم وکلسیم می باشد.

کلیدواژه ها

قارچ زرده کیجا Cantharellus Cibarius ، تعیین جنسیت، باروری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.