جداسازی و شناسایی باکتری های باسیلوس ریزوسفر خاک کوهستانی شهرستان تنکابن و بررسی اثرات ضد قارچی آنها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی یافته های نوین زیست شناسی
  • کد COI اختصاصی: BIOC01_153
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 718
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما ارزانی

دکتری میکروبیولوژی،انجمن علمی باکتری شناسی پزشکی ایران،تهران،ایران

حمید درویشی

کارشناس ارشد میکروبیولوژی، انجمن علمی باکتری شناسی پزشکی ایران،تهران،ایران

قاسم شریفیان توتکله

کارشناس ارشد میکروبیولوژی، انجمن علمی باکتری شناسی پزشکی ایران،تهران،ایران

ارسلان ربیع پور

کارشناس ارشد میکروبیولوژی، انجمن علمی باکتری شناسی پزشکی ایران،تهران،ایران

چکیده

باسیلوس ها، باسیل های گرم مثبتی هستند که نسبت به تغییرات محیطی مقاوم هستند . برخی از اعضای جنس باسیلوس آنتی بیوتیک تولید میکنند. همچنین باسیلوس های خاکزی میتوانند به عنوان بیوکنترل علیه قارچ ها باشند. هدف از انجام این مطالعه تعیین و شناسایی باسیلوس های ریزوسفرخاک منطقه ی دو هزار تنکابن و بررسی اثرات ضدقارچی آنها می باشد. در این مطالعه، جمع آوری 50 نمونه خاک طی دو بار نمونه گیری از مناطق دوهزار تنکابن انجام گرفت. پس از جمع آوری نمونه، به منظور جداسازی باکتری، از آزمون های بیوشیمیایی برای شناسایی دقیق سویه مورد نظر استفاده شد.. فعالیت ضد قارچی باسیلوس ها مورد مطالعه به روش چاهک گذاری و بر روی محیط مولرهینتون طبق استاندارد CLSI با اندازه گیری قطر کلنی و ارزیابی هاله شفاف مورد بررسی قرار گرفتند. پس از کشت باسیلوس های ریزوسفر و بررسی آنها مشخص شد که 11 ایزوله باسیل گرم مثبت اسپوردار مشکوک به باسیلوس بودند که با استفاده از تست های بیوشیمیایی انجام شده، 5 مورد از این باسیلوس های گرم مثبت به عنوان باسیلوس سریوس مورد شناسایی قرار گرفتند با توجه به آزمایش انجام شده و مطالعات سایرین مشخص می گردد که تعدادی از باسیلوس های خاک می توانند با قارچ های موجود بیماریزای انسانی و حیوانی اثرات آنتاگونیستی داشته باشند. البته پیگیری متابولیتهای تولیدی از این باسیلوس ها که اثر مهاری بر روی رشد قارچ ها را داشته باشند ضروری است.

کلیدواژه ها

باسیلوس ، قارچ، خاک، آنتاگونیست، MIC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.