بررسی داروهای شیمیایی موثر بر ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی یافته های نوین زیست شناسی
  • کد COI اختصاصی: BIOC01_145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فایزه حمیدی

دانشجوی مقطع کارشناسی پرستاری، گروه پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، زاهدان، ایران.

رضا غلامی گیو

دانشجوی مقطع کارشناسی پرستاری، گروه پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، زاهدان، ایران.

مهنوش میری

دانشجوی مقطع کارشناسی پرستاری، گروه پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، زاهدان، ایران.

چکیده

هلیکوباکتر پیلوری باسیلی گرم منفی و میکروآیروفیل است. از عوامل آن زخم دوازده ه، بدخیمی های گوارشی،گاستریت حاد و مزمن است. عوامل ضد باکتریایی که بیش از سایرین در ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری به کار رفتهشامل مترونیدازول، آموکسی سیلین، بیسموت، تتراسیکلین و کلاریترومایسین است. پیشگیری یا حذف کلونیزاسیون یک جمعیت ممکن است زیان های آشکاری داشته باشد. در درمان هلیکوباکتر پیلوری، درمان تک دارویی موفقنبوده که احتمالا علت آن تحویل ناکافی آنتی بیوتیک به ناحیه کلونیزاسیون می باشد. خط اول: زمانی که مقاومت به کلاریترومایسین کم باشد، این رژیم بهتر است. میزان ریشه کنی با این رژیم، پایین و اثر درمانی چندانی ندارد. مهم ترین عامل، مقاومت هلیکوباکتر پیلوری به آنتی بیوتیک ها خصوصا کلاریترومایسین در ده ه اخیر است. خط دوم: رژیم چهار دارویی حاوی بیسموت به همراه تتراسیکلین، مترونیدازول و داروهای مهار کننده اسید بهترین انتخاب است. ولی رژیم درمانی فوق به علت مدت طولانی درمان، عوارض جانبی، تعداد زیاد قرص در روز و اینکه بیسموت ممکن است همه جا نباشد رژیم خوبی نیست. خط سوم: رژیم های سه دارویی بر پایه ریفابوتین،لووفلوکساسین، تتراسیکلین به همراه آموکسی سیلین و یک مهار کننده پمپ پروتونی یا آموکسی سیلین با دوز بالا پیشنهاد می شود. درمان نجات بخش: پس از دو شکست درمان می بایست تست آنتی بیوگرام انجام شود و درغیر این صورت بهترین درمان خط دوم است. زمانی که مقاومت به کلاریترومایسین و فورازولیدون به طور همزمان و یا حساسیت باکتریایی باشد پس از دومین شکست، می توان از رژیم هایی بر پایه ریفابوتین، لووفلوکساسین،فورازولیدون استفاده کرد. پیشنهاد ما رژیم دارویی بر پایه سیپروفلوکساسین، امپرازول و پروبیوتیک برای کاهش عوارض می باشد.

کلیدواژه ها

هلیکوباکتر پیلوری، درمان، رژیم دارویی، ریشه کنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.