بررسی اثرات پرتوهای الکترومغناطیس مودم وای فای خانگی بر سطح توجه و حافظه کوتاه مدت دانش آموزان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی یافته های نوین زیست شناسی
  • کد COI اختصاصی: BIOC01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 387
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کورش بامداد

استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور، ایران

زهرا عادل

دانشجو کارشناسی ارشد، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور، ایران

معصومه اسماعیل پور

استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور، ایران

چکیده

قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطیس به عنوان یک عامل بالقوه خطرناک برای سیستم های بیولوژیک شناخته شده اند.لذا در این تحقیق به تاثیر امواج الکترومغناطیس دستگاه مودم وای فای بر حافظه کوتاه مدت و توجه متمرکز دانش آموزان دختر شهرستان استهبان می پردازیم. در این مطالعه 203 دانش آموز دختر 14 تا 17 ساله از بین چهار دبیرستان دخترانه در سطح شهرستان، به صورت تصادفی خوش های انتخاب می شوند. در ابتدا با تکمیل پرسشنام های در رابطه با سنجش اضطراب و سپس پرسشنام های در رابطه با استفاده از اینترنت تلفن همراه، وجود یا عدم وجود مودم وای فای در منزل، مدت زمان و نحوه استفاده از آ نها توسط هر دانش آموز، آنها در دو گروه آزمایش شونده ) 87=n ( و گروه کنترل ) 69=n ( تقسیم شدند. سپس از هر دو گروه با استفاده از نرم افزار تست حافظه کاری وکسلر که قابلیت سنجش حافظه اعداد و فراخنای حافظه کوتاه مدت را داراست و نرم افزار توجه متمرکز و پراکنده که به منظور سنجش توجه متمرکز می باشد، آزمون به عمل می آوریم. نتایج نشان می دهد بین استفاده از وای فای و حافظه کوتاه مدت و میزان دقت متمرکز بر اساس آزمون t در سطح 95 درصد تفاوت معناداری وجود ندارد اما کسانی که از وا یفای استفاده نمی کنند از میزان دقت پراکنده بیشتری برخوردار هستنند ) 05/0< sig (. همچنین نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که متغیر میزان جذب ویژه امواج ) SAR ( روی سر از نظر آماری تاثیر معن یداری بر متغیر حافظه کوتاه مدت و میزان دقت متمرکز و پراکنده ندارد.

کلیدواژه ها

وای فای- حافظه کوتا ه مدت- سطوح توجه تمرکز- پرتو الکترومغناطیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.