مطالعه سفالهای دوره ساسانی شهر تاریخی سیمره

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی باستان شناسی و هنر سفال و سفالگری
  • کد COI اختصاصی: BASTANSHENASI01_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد زیودار

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته باستان شناسی موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی- غیردولتی گلستان گرگان

عابد تقوی

استادیار گروه باستانشناسی دانشگاه مازندران دانشجوی دکتری، عضو هییت علمی موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی- غیردولتی گلستان (گرگان)

محسن قاسمی

مدرس. پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد درهشهر، گروه معماری، درهشهر، ایران

عباس دولت یاری

چکیده

دره شهر از حوزه های بسیار مهم جغرافیایی و فرهنگی در مطالعات باستان شناختی و تاریخی ایران است. وجود مرزبندیهای جغرافیایی اقلیمی و فرهنگی منطقه درهشهر در ابعاد مختلف اهمیت بسیاری در روند مطالعات باستان شناختی دارد و این روند در شاخه های مختلف، مطالعه و تحلیل داده های فرهنگی به صورت بارز قابل مشاهده است. حوزه ی سرزمین رودخانه سیمره با توجه به ظرفیتهای وسیع منابع زیستی، خاستگاه ظهور دوره های فرهنگی مهمی بوده است و این نقش را به عنوان بخش بزرگی از سرزمین ساسانی ایفا کرده است. وجود محوطه ی شهر تاریخی سیمره، امکان و ظرفیت لازم برای درک این نقش بزرگ را فراهم می کند. در این تحقیق به مطالعه ی همه جانبه ی سفال به عنوان یکی از اصلیترین مواد فرهنگی برای تحلیل باستان شناختی این محوطه ی کلیدی پرداخته می شود.این پژوهش تلاش میکند ضمن شناسایی شاخصه های فنی، گونه شناختی این کار با انجام مطالعات کتابخانه ای، میدانی با هدف شناسایی بهتر سفال ساسانی شهر تاریخی سیمره، بپردازد.

کلیدواژه ها

سیمره، سفال، ساسانی، درهشهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.