بررسی سفالگری در دوره قاجار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی باستان شناسی و هنر سفال و سفالگری
  • کد COI اختصاصی: BASTANSHENASI01_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3767
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی کریم نژاد

عضوهیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

غزال راکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرمت و احیای بناهای تاریخی، دانشگاه آزاد یزد

چکیده

مطالعه و بررسی ظروف سفالی ایران، افزون برآشنایی با فرهنگها در سلسله ها و ادوار مختلف، تداوم تاثیرات این هنر را در هر دوره آشکار میسازد.در مقاله پیشرو بامطالعه سفالینه های قاجار تاثیرات شیوه های ساخت و تزیین و همچنین تاثیرات طرح و نقش سفالینه های صفوی بر ظروف سفالی و سرامیکی قاجار مشخص میشود. این مقاله از نظر ماهیت توصیفی -تحلیلی است و روش جمع آوری اطلاعات به شیوه کتابخانه ای و همچنین بر اساس مطالعات میدانی استوار است. این تحقیق نشان میدهد که انواع ظروف سفالی و سرامیکی در دوره قاجار به هفت دسته تقسیم میشوند که شامل ظروف سفید- آبی به ویژه ساخت نایین،چینی های مینایی ساخت چین معروف به چینی مرغی، ظروف چند رنگ، تقلیدی از نمونه های ایزنیک ترکیه عثمانی، ظروف چند رنگ دوران قاجار، ظروف زرین فام سفالینه های فیروزهای با تزیین قلم سیاه، ظروف سفید معروف به ظروف گامبرون میباشند که در طرح و نقش هم از سفالینه های دوران صفوی پیروی میکنند و هم به صورت غیر مستقیم از اصول نقاشی اروپایی در این دوره مانند بهره گیری از سه بعد نمایی و چشم اندازها استفاده شده است

کلیدواژه ها

دوره قاجار، ظروف سفالی و سرامیکی، شیوه های ساخت و تزیین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.