بررسی نقوش مربوط به آب بر روی سفالینه های سیلک کاشان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی باستان شناسی و هنر سفال و سفالگری
  • کد COI اختصاصی: BASTANSHENASI01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز نوروزی

کارشناس ارشد پژوهش هنر

چکیده

تپه ی باستانی سیلک کاشان یکی از معدود مکان هایی است که در آن اشیایی مربوط به تمدن پیش از تاریخ ایران بدست آمده است. سفالینه های کشف شده از این مکان با نقوش متنوع وقابل تاملی تزیین یافته اند، که در نگاه اول حس کنجکاوی هر بیننده ای راجلب می کنند.این نقوش در واقع بیان تصویری خواسته ها، بیم ها، امیدها و حاصل استعانت از قوای طبیعت برای زندگی بهتر در این جهان و آمرزش ابدی در آن جهان بوده اند. وبی تردید هدف از به کارگیری آنها تفنن وتزیین نبوده است. در این پژوهش به بررسی این نقوش به عنوان نخستین کتاب های پیشینیان پرداخته شده وبا مطالعه وتحقیق در رابطه با مفهوم نقوش مورد بحث، سعی شده است تا نمادها ومفاهیم نقوش مربوط به آب شناسایی و بررسی تاکید دارند و نشان از جایگاه والای آب در زندگی روزمره اندیشه و تفکرات او دارد و نقوش مربوط به آب به دلیل اهمیت آن در زندگی بشر آن روز به شکل های گوناگون مدام تکرار شده است

کلیدواژه ها

سفال کاشان- نقوش سفال- سیلک- مفهوم نقوش- نقوش آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.