سفال گلابه تراشی شانلووه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی باستان شناسی و هنر سفال و سفالگری
  • کد COI اختصاصی: BASTANSHENASI01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 658
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میترا شاطری

استادیار گروه باستان شناسی، دانشگاه شهرکرد

کاوه رحیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش دوره اسلامی، دانشگاه شهرکرد

چکیده

با توجه به اینکه سفال به عنوان فراوان ترین داده باستان شناسی معرفی شده است و همچنین با توجه به مواد اولیه لازم برای تولید سفال، در هر منطقه ای تمکان تولید سفال وجود دارد؛ وجه تمایز سفال هر منطقه در کیفیت مواد اولیه و سبکهای در تزیین و تولید، قابل تشخیص است. همین آسانی تولید، باعث شکوفایی سبک های محلی در زمانهای متفاوت شده که تکنیکهای سفالگری با نام آن مناطق شناخته میشوند. یکی از تکنیک های تزیین سفال گلابه تراشی است که به دو روش اسگرافیاتو10 و شانلووه11انجام میشود؛ هر یک از این تکنیک های تراش با نام منطقه ای از جمله سفال آمل؛ سفال آقکند و سفال گروس معرفی میشوند. در این مقاله با توجه به مطالعات کتابخانه ای به بررسی سفال گلابه تراشی شانلووه پرداخته و سعی در شناخت منشاء تولید تشخیص شاخص های سفال شانلووه دارد. مطالعات انجام شده نشان داد که شمال غرب ایران، احتمالا یکی از مراکز تولید این نوع از سفال است، از شاخصهای این نوع سفال نیز در هر منطقه میتوان به نوع نقش ایجاد شده و رنگ لعاب اشاره کرد.

کلیدواژه ها

گلابه تراشی، اسگرافیاتو، شانلووه، سفال گروس، سفال آقکند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.