ارایه رویه ای نو به منظور رتبه بندی فناوری های ایمنی خودرو جهت کاهش تصادفات جاده ای

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی صنعت خودرو ایران
  • کد COI اختصاصی: AUTOISAS05_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 594
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام افطاری

ایران، تهران، خیابان آزادی، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی صنایع، ۱۴۵۸۸۸۹۶۹۴ ، کارشناس ارشد

لیلا صادقی

ایران، تهران، خیابان آزادی، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی صنایع، ۱۴۵۸۸۸۹۶۹۴استادیارومیهمان

محمدرضا آشوری موثق

ایران، تهران، کیلومتر۱۵جاده مخصوص کرج، مرکز تحقیقات و نوآوری صنایع خودرو سایپا، ۱۳۸۶۱۳۳۳۱۱، کارشناس سیستم های ایمنی پیشرفته

محمود هوشمند

ایران، تهران، خیابان آزادی، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی صنایع، ۱۴۵۸۸۸۹۶۹۴ ، استاد دانشگاه

چکیده

در سال های اخیر گسترش زندگی ماشینی و افزایش روزافزون ترافیک در جاده ها، در مقابل فواید اقتصادی و رفاهی گسترش ارتباطات و سرعت جابه جایی کالا و مسافر، به سرعت بر تعداد و شدت تصادفات رانندگی افزوده است. موضوع تصادفات جاده ای و هزینه های بالای اقتصادی و اجتماعی ناشی از آن یکی از اساسی ترین مشکلات موجود در ایران است . این افزایش میزان تصادفات همچنان ادامه خواهد داشت مگر اینکه یک برنامه ریزی اصولی و صحیح صورت پذیرد و تغییرات لازم اعمال گردد . تصادفات و خسارات ناشی از آن کاملا قابل پیشبینی و قابل پیشگیری میباشند. شرکت های خودروساز می بایست سطح ایمنی خودروهای تولیدی را بالا ببرند تا خطاهای متداول رانندگی و یا رفتار معمول کاربران آسیب پذیر جاده ها (عابران پیاده، موتورسوار، دوچرخه سواران و ...) به مرگ یا صدمات جدی افراد منتهی نشود. با توجه به اهمیت افزایش ایمنی خودروها و محدود بودن منایع مختلف، نیاز است که باتوجه به معیارهایی از قبیل هزینه، سود، تشابه زیرساختی (اجزاء) و علل تصادف از بین فناوری های مختلف برای استفاده در خودروها انتخاب صورت گیرد. در این مقاله رویه ای شامل هشت قدم عملیاتی برای رتبه بندی فناوری های ایمنی خودرو ارایه شده-است. رویه شامل ابزارهایی نو مانند ماتریس فناوری-زیرساخت (اجزا) برای پیدا کردن تشابه بین فناوری ها و استفاده از مفهوم شبکه و مسیرهای موجود، برای انتخاب و رتبه بندی تکنولوژی ها می باشد. بر اساس رویه نو پیشنهادی برای رتبه بندی چهار فناوری ESC ، ACC ، AEB و LDW اقدام شد. با طی کردن قدم-های عملیاتی رویه با توجه به تمام معیارها، در ابتدا فناوری AEB و بعد از آن فناوری ACC و بعد از آن فناوری LDW و در انتها فناوری ESC برای پیاده سازی بر روی خودروها انتخاب شدند.

کلیدواژه ها

تصادفات جاده ای ، فناوری های ایمنی خودرو، رتبه بندی ، تخمین هزینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.