بررسی کاربرد تکنولوژی فازی در پزشکی و سلامت
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس سیستم های فازی ایران
- کد COI اختصاصی: ICFUZZYS14_144
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1730
نویسندگان
عضو هیات علمی، گروه ریاضی کاربردی، دانشگاه مازندران، بابلسر
دانشجوی دکتری، گروه ریاضی کاربردی، دانشگاه مازندران، بابلسر
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، گروه کشاورزی، دانشگاه، آزاد اسلامی قایمشهر، قایمشهر
عضو هیات علمی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری
چکیده
پیچیدگی سیستم های بیولوژیکی زیستی برخلاف کاربردهای علم فیزیک، به علت عدم قطعیت ذاتی آن که به صورت رویدادی طبیعی در این نوع کاربرد ها بروز می کند، باعث نمی شود حتی توسعه سیستم های کامپیوتری راه حل الگوریتمی مستقیمی برای پزشکی باشد. ذهن بشر به واسطه داده های تقریبی عمل می کند، اطلاعات معنادار را از انبوه داده ها استنباط می کند و راه حل های قطعی تولید می کند. منطق فازی قابلیت خلاصه بندی و استنباط از انبوه داده هایی که متجاوز از ذهن انسان هستند و همچنین، حقایقی که به اجرای این وظیفه مربوط می شوند را فراهم می کند. عملا مدل دقیقی برای سیستم های بیولوژیکی وجود ندارد یا مدل سازی آن بسیار دشوار است. در این موارد منطق فازی به عنوان ابزاری مناسب برای مدل سازی و کنترل در نظر گرفته می شود. در این مقاله با توجه به مفاهیم منطق فازی و استنتاج های فازی به برخی از کاربرد منطق فازی در علوم پزشکی پرداخته شده است.کلیدواژه ها
منطق فازی، پزشکی، سلامت، سیستم خبرهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.