سنجش کارایی شرکت های سرمایه گذاری (مشاوره سرمایه گذاری) در بورس اوراق بهادار تهران با روش تحلیل پوششی داده ها (DEA) دو مرحله ای

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی الگوهای مدیریت در عصر پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: MPPE01_258
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی جعفری

کارشناس ارشد مدیریت دولتی گرایش مالی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین

چکیده

امروزه برای سرمایه گذاران در بازار اوراق بهادار، مقوله میزان کارآیی شرکت های سرمایه گذاری از اهمیت زیادی برخورداراست. روش های متفاوتی برای سنجش و ارزیابی عملکرد در دسترس است که سازمان ها با توجه به اهدافشان از مدل خاصی بهرهمی گیرند و یا با ترکیب چندین مدل، الگوی مورد نیاز خود را طراحی کرده و به کار می برند. در این پژوهش سعی بر آن است تاکارآیی عملکرد شرکت های مشاوره سرمایه گذاری فعال در بورس اوراق بهادار تهران مورد مطالعه قرار گیرد. سوال اصلی که دراین پژوهش مطرح است این می باشد که کارایی شرکت های مشاوره سرمایه گذاری بورس اوراق بهادار چگونه است به همینمنظور به دنبال استفاده از روشی هستیم تا این کارآیی را به درستی ارزیابی کند. یکی از این ابزارها که می تواند به عنوان مرجعاولیه برای تجزیه و تحلیل عملکرد کسب و کار مورد استفاده قرار گیرد، نسبت های مالی می باشد؛ که البته به تنهایی نمی تواندکارآیی شرکتها را بسنجد. از دیگر روش های ارزیابی عملکرد که علی رغم روش قبل در واحدهای مختلف تجاری قابل مقایسه میباشد، تکنیک تحلیل پوششی داده ها است که کارآیی بیشتری نسبت به سایر مدل ها دارد. بنابراین پژوهش حاضر جهت سنجشکارایی شرکت های سرمایه گذاری بورس اوراق بهادار از مدل دو مرحله ای تحلیل پوششی داده ها استفاده نموده است. جامعهمورد مطالعه در این پژوهش 14 شرکت مشاوره سرمایه گذاری بورس اوراق بهادار می باشند. داده های به دست آمده از اجرایپژوهش با استفاده از دو روش مالی و تحلیل پوششی داده ها مورد بررسی و توسط نرم افزار Lingo11 مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته است. نتایج بیانگر آن است که تنها دو شرکت 1 (دیدگاهان نوین) و 8 (کاردان) نسبت به سایر شرکت ها کارا عمل میکنند. همچنین با توجه به رتبه بندی انجام شده شرکت 1 (دیدگاهان نوین) نسبت به شرکت 8 (کاردان) کاراتر بوده است. درپایان پژوهشگر بر آن است تا با ارایه ورودی های مجازی نحوه تخصیص مناسب منابع را به مدیران شرکت های ناکارا پیشنهاد داده است.

کلیدواژه ها

سنجش کارآیی، شرکت های سرمایه گذاری، بورس اوراق بهادار، تحلیل پوشش داده دو مرحله ای، نسبت های مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.