تعیین برتری نسبی کانال های مختلف فروش در سیستم های بازاریابی چندکاناله (مطالعه موردی: شرکت نفت ایرانول)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی الگوهای مدیریت در عصر پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: MPPE01_219
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن لالجینی

کارشناس ارشد مدیریت MBA دانشگاه صنعتی شریف

حمیدرضا ریحانی

کارشناس ارشد مدیریت MBA دانشگاه تهران

چکیده

یکی از مسایل در سیستم های فروش چندکاناله مقایسه و تعیین برتری نسبی کانال های مختلف فروشمی باشد. از آنجا که این مسیله شامل مقایسه چندین گزینه براساس چندین معیار می باشد استفاده ازرویکرد فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) رویکرد مناسبی برای حل این مساله می باشد. در اینمقاله به مقایسه و تعیین برتری نسبی 5 کانال فروش مختلف شرکت نفت ایرانول با استفاده از فرایندتحلیل سلسله مراتبی پرداخته شده است. معیارهای مستقل برای ارزیابی کانال های فروش ابتدا از طریقطوفان فکری 9 نفر از خبرگان و مدیران شرکت نفت ایرانول استخراج گردید. سپس وزن اهمیت اینمعیارها و مقایسه دو به دوی کانال ها براساس هر معیار با رویکرد فرایند تحلیل سلسله مراتبی توسطایشان تعیین شد. نرخ ناسازگاری نظرات خبرگان در هر مرحله مورد بررسی قرار گرفت و به جز یکپرسشنامه مابقی پرسشنامه ها با توجه به کمتر بودن نرخ ناسازگاری از میزان 0.1 مورد تایید قرار گرفت.در نهایت با توجه به امتیازات بدست آمده برای هر کانال و وزن هر معیار، وزن نهایی و رتبه کانال هامشخص شد. بر اساس نتایج بدست آمده توزیع از طریق عاملین در رتبه اول، اتوسرویس های زنجیره ایدر رتبه دوم، دفاتر فروش منطقه ای در رتبه سوم، توزیع مویرگی در رتبه چهارم و واحدهای توزیعمویرگی منطقه ای در رتبه پنجم قرار گرفتند.

کلیدواژه ها

کانال فروش، سیستم فروش چندکاناله، فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)، شرکت ایرانول، رتبه بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.