مطالعه ی تجربی نیروهای ناپایای برآ و پیشران تولید شده در حرکت بال زدن

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس دینامیک شاره ها
  • کد COI اختصاصی: CFD12_222
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس ابراهیمی

دانشجوی دکترای هوافضا دانشکده هوافضا- دانشگاه صنعتی شریف

کریم مظاهری

استاد دانشکده مهندسی هوافضا دانشکده هوافضا- دانشگاه صنعتی شریف

سیدایمان کسایی

کارشناس هوافضا دانشکده هوافضا- دانشگاه صنعتی شریف

ارسلان قجر

کارشنا سارشد هوافضا پژوهشکده سازمان صنایع هوایی

چکیده

نیروهای دینامیکی برآ و پیشران تولیدشده در حرکت بال زدن بال های انعطاف پذیر یک سامانه ی بال زن اندازه گیری شده است. این نیروها ترکیبی از نیروهای آیرودینامیکی تولیدی توسط شکل بال و سرعت زاویه ای بال زدن و نیروهای اینرسی ناشی از شتاب زاویه ای جرم بال هستند . برای این منظور چیدمانی آزمایشگاهی شامل سامانه ی بال زن نمونه، حسگرهای اندازه گیری نیرو و توان مصرفی طراحی و ساخته شده است . سامانه ی داده برداری برای ذخیره ی اطلاعات با فرکانس داده برداری مناسب نیز طراحی و برنامه ریزی شده است. عملکرد آیرودینامیکی بال زدن در تونل باد کم سرعت و در سرعت های باد مختلف ارزیابی شده است . نیروهای ناپایای برآ و پیشران تولیدی در حرکت بال زدن و همچنین مقادیر متوسط آنها برای فرکانس های بال زدن مختلف و زاویه ی حمله های متفاوت اندازه گیری شده است . اثر فرکانس بال زدن، زاویه ی حمله و سرعت باد روبه جلو در حرکت با ل زدن روی تولید نیروهای آیرودینامیکی، توا ن مصرفی و راندمان سامانه ی بال زن بررسی شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد با افزایش فرکانس بال زدن، نیروی پیشران همواره افزایش می یابد ولی نیروی برآ تا فرکانس معینی تغییرات چندانی ندارد و پس از آن افزایس پیدا می کند. همچنین افزایش سرعت باد روبه جلو باعث کاهش نیروی پیشران و افزایش نیروی برآ می شود. با افزایش زاویه ی حمله، در فرکانس بال زدن ثابت، نیروی پیشران کاهش و نیروی برآ افزایش پیدا میکند.

کلیدواژه ها

بالزن، با لزدن بال، آیرودینامیک ناپایا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.