بررسی تأثیر زبری سطحی بر جریانهای گازی درون میکرو و نانو کانال هابا استفاده از روش لتیس بولتزمن

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس دینامیک شاره ها
  • کد COI اختصاصی: CFD12_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2093
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد رئیسی دهکردی

استادیار دانشکده مهندسی مکانیک پردیس دانشکد ههای فنی دانشگاه تهران

هومن تمدن

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مکانیک پردیس دانشکد ههای فنی دا

چکیده

در این مقاله در ابتدا به معرفی و آشنایی با روش لتیس بولتزمن که به عنوان جایگزینی برای مدل سازی جریان سیالات در برابر استفاده از معادلات ناویر استوکس قابل کاربرد است پرداخته شده است. سپس به منظور بررسی و حصول اطمینان از صحت الگوریتم مورد استفاده، تعدادی از نتایج بدست آمده از مدل سازی جریان در هندسه های ریز مقیاس با داده های تجربی و عددی ارائه شده در منابع مختلف مقایسه گردیده است . از آنجا که هدف از انجام این پژوهش بررسی میزان تاثیر زبری سطحی در جریان سیال می باشد ، دو هندسه بررسی شده که نتایج تجربی و عددی برای آن ها موجود بود انتخاب گردید و جریان سیال در موارد فوق با اضافه کردن درصد مشخصی زبری سطحی مصنوعی به دیواره داخلی کانال مورد تحلیل قرار گرفت . نتایج بدست آمده به این روش با نتایج موجود برای کانالهای بدون زبری سطحی مقایسه گردید و میزان و نحوه تاثیر زبری سطحی بر رژیم جریان، توزیع فشار ، دبی جرمی و .... مورد بررسی قرار گرفت .نتایج بدست آمده نشان داد که بطور کلی زبری سطحی باعث کاهش میزان لغزش سیال بر روی سطح، کاهش میزان دبی جرمی و همچنین افزایش انحنای نمودار توزیع فشار می گردد.

کلیدواژه ها

روش لتیس بولتزمن، میکرو و نانو کانال، زبری سطحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.