بررسی عددی اثر تعداد پره های ملخ بر ویژگی های آیرودینامیکی یک هواپیمای آموزشی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری دانش و فناوری مهندسی مکانیک و برق ایران
  • کد COI اختصاصی: DMECONF03_236
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پویا قبادیان

کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، اصفهان

فریبا هوایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر

چکیده

در پژوهش حاضر، شبیه سازی جریان سه بعدی در اطراف پروانه یک هواپیمای آموزشی با به کارگیری روش عددی و با استفاده از کد تجاری سی اف ایکس انجام خواهد شد. در این پروژه، هدف بررسی اثر تعداد پره های ملخ بر ویژگی های آیرودینامیکی یک هواپیمای آموزشی است، برای این منظور، ملخ مربوط به هواپیمای PC-7 به همراه بدنه یک هواپیمای آموزشی مورد شبیه سازی قرار می گیرند. از آنجایی که ملخ هواپیمای PC-7، سه پره دارد، اصلاحات لازم برای تولید هندسه ملخ با تعداد پره های مختلف، با استفاده از نرم افزار سالیدورکس انجام می شود. در این شبیه سازی ناحیه مربوط به ملخ به صورت چرخان تنظیم و سرعت دورانی مورد نظر به آن اختصاص داده می شود و معادلات در دستگاه مختصات چرخان حل می شود. ناحیه مربوط به بدنه هواپیما و استوانه اطراف به صورت ساکن تنظیم و معادلات در دستگاه مختصات اینرسی حل می شود. لازم به ذکر است که سرعت خطی هواپیما به صورت نسبی به سیال هوای اطراف وارد شده به صورت شرط مرزی به ورودی استوانه اطراف اعمال می شود. نتایج حاصل از شبیه سازی نشان خواهد داد که در سرعت دورانی 2200 دور بر دقیقه، برای هر سرعت خطی، با افزایش تعداد پره، نیروی رانش وارد بر هواپیما افزایش، نیروی درگ وارد بر ملخ کاهش، گشتاور وارد بر بدنه هواپیما افزایش، توان مورد نیاز برای دوران ملخ افزایش و نیروی درگ وارد بر بدنه هواپیما کاهش می-یابد.

کلیدواژه ها

شبیه سازی عددی سه بعدی، ملخ، هواپیما، نیروهای آیرودینامیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.