تعمیرات پیشگیرانه و پیشگویانه در نیروگاه ها با استفاده از دستگاه ترموگرافی ( مطالعهی موردی نیروگاه زاهدان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری دانش و فناوری مهندسی مکانیک و برق ایران
  • کد COI اختصاصی: DMECONF03_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 731
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا آریا ن فرد

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

رضا شریفی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب

چکیده

با پیشرفت روزافزون جوامع بشری و افزایش استفاده از انرژی الکتریکی، اهمیت امنیت و قابلیت اطمینان شبکه های قدرت و به دنبال آن، نیاز به استفاده از روش های نوین در بهره برداری، سرمایه گذاری و تعمیرات و نگهداری تجهیزات سیستم قدرت بیشتر احساس می شود. دراین بین یکی از مهمترین مباحث موجود، بحث تعمیرات و نگهداری تجهیزات میباشد.با توجه به پیشرفت های علم و فناوری در سال های اخیر، امکانات جدیدی برای تشخیص خطای تجهیزات به وجود آمده است. یکی از بهترین دستگاه هایی که به کمک آن میتوان خطای تجهیزات را مشخص نمود، دستگاه ترموگرافی میباشد. با استفاده از این دستگاه، عکس هایی از تجهیزات سیستم قدرت در بازه های زمانی مختلف گرفته میشود که به کمک آن میتوان خطا یا نیاز به تعمیر یا تعویض تجهیزات را مشخص نمود.معمولا روشی که در حال حاضر برای استفاده از دستگاه ترموگرافی استفاده می شود، تشخیص خطادار بودن قطعات و تجهیزات، با استفاده از دمای آنها می باشد. این در حالی است که دستگاه ترموگرافی اطلاعات دیگری از تجهیزات بجز دما را نیز در اختیار کاربر قرار میدهد که معمولا بلااستفاده قرار میگیرند.در این مقاله، با بهره گیری از شبکه های عصبی مصنوعی و با استفاده از اطلاعات دیگری که دستگاه ترموگرافی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در اختیار کاربر قرار میدهد، روشی ارایه شده است که بتوان خطای تجهیزات را به صورت دقیقتر تشخیص داد. برای صحت سنجی روش ارایه شده در این مقاله، طرح موجود بر روی یکی از قطعات نیروگاه گازی زاهدان، اجرا شده و نتایج به دستآمده نشان دهنده ی دقت بالای روش ارایه شده می باشد.

کلیدواژه ها

ترموگرافی، تعمیرات و نگهداری، پیشگویانه و پیشگیرانه، شبکه های عصبی مصنوعی، نیروگاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.