بررسی تجربی اثر ملحقات حلقوی هندسی وچرخش ملحقات نسبت به یکدیگر برافزایش انتقال حرارت وافت فشار در جریان مغشوش درون لوله

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس دینامیک شاره ها
  • کد COI اختصاصی: CFD12_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمدی نصرآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان

علی اکبر عالم رجبی

دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی

چکیده

افزایش ضریب انتقال حرارت جابه جایی در مبدلها که کاربرد و سیعی در صنعت دارند از موضوعاتی است که در سالهای اخیر بسیار مورد توجه محققان قرار گرفته است . در تحقیق حاضر اثر قرار گرفتن چهار ملحقه درون لوله ای به قطر 50 میلیمتر که در شرایط دمای دیواره ثابت قرار دارد، به صورت تجربی و در محدوده رینولدز 3000 تا 9000 بررسی شده است.ملحقه های مورد استفاده به صورت حلقوی و با سوراخهایی به شکل دایره، بیضی، مربع، مستطیل می باشند. زاویه ملحقه ها نسبت به جریان و نسبت به یکدیگر به ترتیب θ و φ نامیده می شود ملحقه ها در دو حالت عمود بر جریان ویا با زاویه 45 درجه نسبت به محور لوله قرار می گیرند. در آزمایشهای متوالی، هر ملحقه نسبت به ملحقه قبلی حول محور لوله به مقدار معینی چرخانده می شود که این زاویه چرخش با φ نشان داده می شود. برای زاویه φ مقادیر مختلفی بنا به نوع ملحقه انتخاب و اعمال شده است . این ملحقه ها به هیچ وجه نقش پره ندارند و فقط با مغشوش کردن جریان باعث افزایش انتقال حرارت می شوند. به علت استفاده از این ملحقه ها افت فشار درون جریان افزایش می یابد لذا به منظور بررسی همزمان افزایش افت فشار و انتقال حرارت پارامتری به عنوان "معیار ارزیابی عملکرد" تعریف می شود . هر قدر این معیار از صفر بیشتر باشد مطلوب تر است و اگر از یک بیشتر باشد به کارگیری ملحقه توجیه اقتصادی نیز خواهد داشت. بهترین محدوده برای استفاده از ملحقه ها، درینولدزهای پایین (حدود 4000) می باشد. بیشترین افزایش انتقال حرارت در 240 % و معیار ارزیابی عملکرد حداکثر برابر 1/85 خواهد شد.

کلیدواژه ها

ملحقه- تشدید انتقال گرما- لوله – جریان داخلی مغشوش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.