ارایه مدلی جهت دسته بندی دیابت با استفاده از داده کاوی و پیاده سازی با یکی از نرم افزارها

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق و کامپیوتر با تاکید بر دانش بومی
  • کد COI اختصاصی: COMCONF05_247
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 499
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم دوه لی

آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم

سیده فاطمه حسینی

دانشگاه علمی و کاربردی زایر شفیعه

چکیده

در عرصه پزشکی جمع آوری داده های فراوان در مورد بیماری ها و داروهای مختلف از اهمیت فراوانی برخوردار است. و در این مورد قوانین زیادی وجود دارد مراکز پزشکی در سراسر جهان با اهداف گوناگونی به جمع آوری و دسته بندی این داده ها میپردازند. تحقیق روی این داده ها و به دست آوردن نتایج و الگوها و دسته بندی های مفید در رابطه با بیماری ها و داروها، یکی از اهداف استفاده از این داده ها است. حجم زیاد این داده ها و سردرگمی حاصل از آن مشکلی است که مانع رسیدن به نتایج قابل توجه می شود. بنابراین از داده کاوی برای غلبه بر این مشکل و به دست آوردن روابط مفید بین عوامل خطر زا در بیماری ها استفاده میشود. این مقاله به معرفی داده کاوی وکاربرد آن در صنعت پزشکی پرداخته سپس برخی از انواع تکنیک های دسته بندی در داده کاوی از جمله درخت تصمیم و الگوریتم های درخت تصمیم مانند درخت تصادفی((RandomTree و الگوریتم ADTREE و دیگر الگوریتم های درخت تصمیم را شرح داده و سپس به دسته بندی انواع بیماری دیابت و انواع انسولین با استفاده از تکنیک دسته بندی درخت تصمیم و یکی از الگوریتم های درخت تصمیم به نام درخت تصادفی پرداخته است. که این الگوریتم را با پارامترهای مختلفی از جمله سن، تزریق، رنگ، طول اثر و پیک اثر مورد بررسی قرار داده و نتایج حاصل از پیاده سازی با نرم افزار وکا را ارایه نموده است.

کلیدواژه ها

داده کاوی، پیش بینی، بیماری دیابت، دسته بندی، الگوریتم های خوشه بندی، درخت تصمیم، الگوریتمRandom Tree

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.