گرم شدن کره زمین و صنعت میوه کاری: فرصت ها و تهدیدها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نهمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI09_733
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید عشقی

دانشیار بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

مهدی گاراژیان

دانشجوی دکتری بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

چکیده

گرم شدن کره زمین Global Warming در حال حاضر یکی از مهمترین چالش هایی است که تمدن بشری با آن روبرو است. دانشمندان افزایش میزان گازهای گلخانه ای نظیر CO2 را از مهمترین عوامل بروز این پدیده به شمار می آورند.گرمایش زمین علاوه بر گرم کردن مناطق مختلف، با تغییر اختلاف درجه حرارت بین قطب ها و استوا، چرخه کلی هوا را دگرگون و باعث غیرقابل پیش بینی شدن وضعیت آب و هوا شده و بسیاری از معادلات مورد اعتماد بشر را به هم می ریزد IPCC. میانگین گرم شدن جهانی را در حدود/74 درجه سلسیوس در قرن بیستم به بعد گزارش کرده است. افزایش خشکسالی، ذوب یخ های قطبی، آتش سوزی های گسترده، طوفان های مخرب، موج سرما، زمستان های ملایم و... سبب شده است تا سازمان ملل متحد از کشورهای عضو بخواهد در قالب معاهدهای تحت عنوان معاهده کیوتو از میزان CO2 تولیدی خود بکاهند. علاوه بر این گرم شدن کره زمین اثرات چشمگیری بر میزان تولید محصولات کشاورزی و به ویژه درختان میوه در دنیا داشته است. مناطق مناسب برای تولید میوه در حال تغییر میباشد و به سمت شمال حرکت کرده اند، جایی که در گذشته( 50 سال پیش) برای تولید این محصولات مناسب نبودند. بر این اساس اثرات این افزایش در دمای کره زمین باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرند. همچنین میتوان از این شرایط پیش آمده برای تولید میوه های پیشرس و نوبرانه استفاده کرد. به هر حال جنبه های مختلف از جمله پاسخ گیاهان به افزایش عمومی دما و تاثیر آن بر روی عملکرد گیاهان، معرفی ارقام با نیاز سرمایی کم و ارقام متحمل به دمای بالا بایستی بررسی شود. در این بررسی، به اثرات گرمشدن کره زمین بر تولید محصولات کشاورزی و بهویژه صنعت میوهکاری و راهکارهای مناسب برای برطرف کردن خفتگی و بررسی نیاز سرمایی ارقام مختلف پرداخته می شود

کلیدواژه ها

انگور، نیاز سرمایی، تحمل گرما، دورمکس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.