اثر غلظت های مختلف بور و سیلیسیم بر فعالیت آنزیم کاتالاز و میزان پروتیین محلول کل در برگ گیاه ذرت شیرین

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نهمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI09_627
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 577
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریما مقری

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی و اصلاح سبزی، دانشگاه مراغه

فرهاد بهتاش

استادیارگروه علوم باغبانی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه

احمد آقایی

استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه

چکیده

سیلیسیم به عنوان عنصر ضروری در رشد و نمو گیاهان در نظر گرفته نمیشود، با این حال، عنصر مفیدی در رشد بسیاری از گیاهان عالی بوده و معمولا گیاهان این عنصر را در دیواره های سلولی خود رسوب می دهند. سمیت بور نیز جزء مشکلات مهمی است که میتواند رشد گیاهان را بویژه در خاک های خشک و نیمه خشک محدود نماید. در این تحقیق، نقش سیلیسیم در تغییر فعالیت آنتی اکسیدانی آنزیم کاتالاز و میزان پروتیین محلول کل برگ گیاه ذرت شیرین تحت سمیت بور مورد بررسی قرار گرفته است آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی و با سه سطح بور 0/5و2و4 میلی گرم بر لیتر از منبع اسید بوریک و سه سطح سیلیسیم صفر و28و56 میلی گرم بر لیتر از منبع متاسیلیکات سدیم و با سه تکرار در شرایط گلخانه ای انجام گرفت. نتایج تحقیق حاضر نشان میدهد ، با مصرف سیلیسیم در گیاه ذرت شیرین میزان پروتیین محلول کل و فعالیت آنزیم کاتالازنسبت به تیمار شاهد افزایش معنی داری داشت. بر اساس نتایج تحقیق حاضر، سیلیسیم میتواند موجب افزایش تحمل به تنش بور در ذرت شیرین گردد.

کلیدواژه ها

آنزیم کاتالاز، پروتیین محلول کل ، ذرت شیرین، سمیت بور، سیلیسیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.