بولتینگ درهویج های بومی ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نهمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI09_492
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 959
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صفورا جمشیدی باندری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.

جواد مظفری

استاد بخش تحقیقات ژنتیک و بانک ژن گیاهی ملی ایران، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج، ایران.

جهانگیر عباسی کوه لکانی

استادیار بخش تحقیقات ژنتیک و بانک ژن گیاهی ملی ایران، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج، ایران.

چکیده

کمیت و کیفیت محصول هویج شدیدا تحت تاثیر صفت بولتینگ میباشد. تنوع صفات بولتینگ در 74 نمونه ژنتیکی ازکلکسیون هویج کشور در قالب طرح آگمنت Augmented design در دو تاریخ کاشت دهم فروردین و اول تیر سال 1393 مورد ارزیابی قرارگرفت. ظهور اولین ساقه گل دهنده یا شروع بولتینگ در کشت فروردین ماه 75 روز بعد از کشت آغاز شد و پس از 85 روز در 13 نمونه ژنتیکی بیش از 50% بولتینگ مشاهده گردید. شروع بولتینگ در کشت تیرماه 45 روز پس از کشت آغاز شده و پس از 85 روز 36 نمونه ژنتیکی بیش از 50% بولتینگ نشان دادند. درحالی که در ارقام تجاری Nantes F1،NantesOP،Proseed در هیچیک از دو تاریخ کشت گلدهی مشاهده نگردید. در 7 نمونه ژنتیکی هویج بومی ایرانی از استان های مازندران؛ خراسان جنوبی و اصفهان نیز در هیچیک از دو تاریخ کاشت فروردین و تیرماه بولتینگی مشاهده نشد. بنابراین نمونه هایژنتیکی هویج بومی ایران از نظر دوره زندگی (عادت رشد) به دو گروه یکساله و دوساله تفکیک شدند. مقایسه سرعت و روند بولتینگدر دو تاریخ کشت فروردین و تیرماه نشان دادکه شروع بولتینگو درصد بولتینگ تحت تاثیر دما و طول روز میباشد. بالا رفتن دما و طول روز در شروع بولتینگ (تعداد روز تا بولتینگ) و درصد بولتینگ تاثیرگذار بوده و سرعت و درصد گلدهی را افزایش داد

کلیدواژه ها

بولتینگ، نمونه ژنتیکی، هویج بومی، گلدهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.