نقش سواد اطلاعاتی در ایجاد دانشگاه کارآفرین و توسعه کارآفرینی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی خلاقیت شناسی،TRIZ ومهندسی ومدیریت نوآوری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICIC02_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2538
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم میرزاصفی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه اصفهان

سعید رجایی پور

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان

عبدالرسول جمشیدیان

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان

چکیده

طی سالهای اخیر در پی گسترش کمی دانشگاهها و افزایش تحصیلکردگان، جامعه یا حجمه ی وسیعی از تحصیلکردگانی روبرو شده است که خواهان ورود به بازار کار هستند. در این میان نکته ی نگران کننده این است که در حال حاضر نظام آموزش دهندۀ دانشگاهها، افرادی را پرورش می دهد که فقط می توانند شکافهای شغلی بسیار تعریف شده را پر کنند و کمتر قادر به ایجاد فرصتهای شغلی جدید هستند. پیشنهادی که برای حل این بحران ارایه می شود، حرکت در راستای ایجاد دانشگاههای کارآفرین است. دانشگاههای که قادر به پرورش افرادی باشند که پس از فراغت از تحصیل نه به دنبال کاریابی بلکه قادر به کارآفرینی باشند فرد کارآفرین کسی است که توانایی تشخیص و ارزیابی فرصتهای کسب و کار را دارد و می تواند منابع لازم را جمع آوری کرده و از آنها بهره برداری نمده و عملیات مناسبی را برای رسیدن به موفقیت پی ریزی کند. حال سوال این است که سازوکارهای تشخیص و ارزیابی فرصتهای کسب و کار و آگاهی از نیازها و خلاهای بازار چیست؟ چه آموزش ومهارتهایی می تواند به دانش آموختگان کمک کند که قادر به تشخیص و استفاده از فرصتهای کسب و کار باشند؟ اطلاعات و مهارت دستیابی به اطلاعات برای به دست آوردن این بینش نقش بسیار حساسی دارد. در حقیقت بدون دانستن چگونگی دستیابی به اطلاعات مورد نیاز در مورد شرایط بازار نمی توان در تصمیم گیری های کاری و ریسک های تجاری موفق بود. آنچه که ابزار و مهارت این کار را برای افراد فراهم می آورد. سواد اطلاعاتی است. سواد اطلاعاتی مجموعه ای از توانمندی ها است که افراد را قادر می سازد که دریابند چه موقع به اطلاعات نیاز دارند و نیز توانایی مکانیابی، ارزیابی و به کارگیری موثر اطلاعات مورد نیاز را فراهم می سازد. هدف از نگارش این مقاله بررسی نقش سواد اطلاعاتی در افزایش قابلیت های کارآفرینی و بیان ضرورت و اهمیت تقویت سواد اطلاعاتی دانشجویان برای تحقق برنامه های معطوف به ایجاد دانشگاههای کارآفرین می باشد. این مقاله از نوع توصیفی - تحلیلی بوده و داده ها با استفاده ازمنابع کتابخانه ای و پایگاههای تحقیقاتی الکترونیکی گردآوری شده است نتایج این پژوهش نشان میدهد سواد اطلاعاتی با تقویت قابلیتهای کارآفرینی و تاثیری که بر فرایند کارآفرینی می نهد، نقش بسیاری در توسعه ی کارآفرینی ایفا می کند.

کلیدواژه ها

سواد اطلاعاتی، کارآفرینی، دانشگاه کارآفرین، اقتصاد دانش محور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.