کاربرد پلی آمینها (پوترسین، اسپرمین) و ترکیب تغذیه ای سیکس روی برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه سیب رقم گلاب

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نهمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI09_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1709
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پگاه صیاد امین

دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

غلامحسین داوری نژاد

استاد گروه علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

بهرام عابدی

استادیار گروه علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

تنوع زیاد و سازگاری آب و هوایی سیب باعث شده تا این درخت وسیعترین میوه کشت شده در مناطق معتدله باشد. استان خراسان رضوی از نظر سطح زیر کشت، عملکرد و میزان تولید در سال 1390 در رتبه 11 قرار دارد. پلی آمین ها میتوانند درجهت تشکیل میوه و کیفیت میوه با افزایش رشد لوله گرده تاثیر گذارند. با به کارگیری ترکیبی نظیر سیکس می توان منجربه افزایش تشکیل میوه شد. محل پژوهش در شهر مشهد در یکی از باغات آستان قدس بود. تیمارها شامل: شاهد یا آب مقطر، اسپرمین با 2غلظت 0/05 و0/25 میلی مول در لیتر، پوترسین غلظت های 0/25و0/1 میلیمول در لیتر ماده سیکس با غلظت های صفر 1و2 میلی گرم در لیتر بودند. کاربرد پوترسین سبب افزایش درصد تشکیل میوه اولیه، ژوین و نهایی شد. کاهش ریزش میوه با افزایش غلظت پوترسین همراه بود. کاربرد پوترسین روی درصد آب میوه، درصد مواد جامد محلول، تعداد بذر و قطر بذر اثر افزایشی داشت. در عوض کاهش اسیدیته با افزایش کاربرد پوترسین دیده شد. پوترسین در غلظت پایین اثر بهتری در شاخص رسیدگی داشت. حجم اب میوه و شاخص رسیدگی با کاربرد اسپرمین افزایش نشان داد. کاربرد سیکس سبب افزایش تعداد بذر و درصد تشکیل میوه اولیه، ژوین و نهایی، عملکرد ژوین، اولیه و وزنی شد. کاربرد سیکس در نهایت سبب کاهش ریزش اولیه و نهایی شد. کاربرد سیکس سبب کاهش حجم میوه و افزایش شاخص رسیدگی را به دنبال داشت.

کلیدواژه ها

پوترسین، اسپرمین، سیکس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.