اندیشه های معماری تک و تاثیرگذاری آن در معماری معاصر ایران (نمونه موردی: ورزشگاه فرح آباد- پایانه مسافربری 4 فرودگاه بین المللی امام خمینی)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری و شهرسازی (اندیشه،نظریه ها و روش ها)
  • کد COI اختصاصی: AUITM01_458
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 595
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمود معینی

استادیار و عضو هییت علمی تمام وقت، گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ملایر، ملایر، همدان

امید زندیه بابارییسی

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته معماری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ملایر

چکیده

معماری تک فرزند خلف معماری مدرن است. ا ین معماری که به نام معماری تک است در پاریس در سال 1350 پایه گذاری شد و به عرصه وجود پا گذاشت و اولین ساختمان این سبک به نام مرکز ژرژپمیدو توسط دومعمار جوان به نام ریچارد راجرز و رنزوپیانو طراحی شد. در ساختمان های متداول معمولا نوآوری در ساختمان ها در لایه های داخلی پنهان است، ولی یکی از مشخصه های ساختمان تک نمایش درون بنا و برون آن است و بدین ترتیب تکنولوژی ساختمان به صورت شفاف و عریان به نمایش در می آید. معماری تک همچون هم سلف خود معتقد به والای علم و تکنولوژی مدرسن و عصر ماشین است، ولی اگر معمرای مدرن ماشینی را در طرح های ساختمان خود نشان می دهد، های تک داخل و اجزای ماشین را در معرض دید قرار می دهد. معماری تک تنها نمایش احجام و اجزاء زیبایی تکنولوژی نیست، معماران این سبک همانند معماران مدرن معتقد به فلسفه پوزیتیویسم هستند. آنان خود را پیش قراوال در بکارگیری آخرین و جدیدترین دستاورد علم و تکنولوژی در حوزه معماری می دانند و نوآوری و ابداع فناوری ساختمان امری مهم و کلیدی در طراحی آن محسوب می شو. لذا در این مقاله سعی بر آن شده که تاثیر معماری تک و های تک در معماری معاصر ایران پرداخته شود.

کلیدواژه ها

اندیشه تک، معماری معاصر، ورزشگاه فرح آباد، فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.