پژوهشی پیرامون سیر تحول مناره، از صدر اسلام، تا دوره سلجوقی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری و شهرسازی (اندیشه،نظریه ها و روش ها)
  • کد COI اختصاصی: AUITM01_336
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 584
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر نوری سقایی

دانشکده فنی و حرفه ای سماء،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد ایذه،ایذه

چکیده

فرهنگ و تمدن هر نسلی نشات گرفته از آداب و سنن نیاکان و پیشینیان آن می باشد.پایه و اساس اجتماعی وفرهنگی و اعتقادی هر ملتی ، ریشه در اعتقادات و مسایل فرهنگی و اجتمایی اجداد آن سرزمین دارد.یکی ازمهمترین عناصر معماری که جایگاه مهم و ویژه ای در فرهنگ معماری و آداب و سنن اجتماعی دارد، میل ومناره است که متاسفانه کمتر مورد توجه مورخان و اهل فن قرار گرفته است. منار یا مناره به معنی جای نور و نارو در اصطلاح بنایی است بلند و باریک که در کنار مساجد و بقاع متبرکه جهت اذان گویی یا به عنوان میلراهنما در کنار جاده ها ، مساجد و کاروانسراها ، مدارس و دارالضیافه ها احداث گردیده ، به علت روشن نمودنچراغ یا آتش بر فراز آن جهت راهنمایی در شب ،به مناره یا محل نور موسوم شده است. از آثار و علایم منارههای قبل از اسلام که تعداد بسیار اندکی از ان در ایران باقی مانده ، چنین بر می آید که مناره با هدف راهنمابودن در دوران قبل از اسلام ساخته شده است . فن معماری مناره خصوصا در ایران بدون تردید با تغیراتی ،ریشه در طرحهای معماری قبل از اسلام دارند ، با توجه به اهمیت این عنصر با ارزش در مهماری سنتی ایران ،موضوع مورد بررسی در این مقاله به سیر و تحول مناره از صدر اسلام تا دوران سلجوقی در ایران پرداخته است.

کلیدواژه ها

سیر و تحول، دوران سلجوقی، مناره، قرون اولیه اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.