مقایسه غلظت آپلین پلاسمایی وگلوکز خون ناشتا درمردان میانسال فعال وغیرفعال 45-40
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی دستاوردهای علوم ورزشی و سلامت دانشگاه علوم پزشکی آبادان
- کد COI اختصاصی: ASSH01_187
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 629
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد- فیزیولوژی ورزشی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه آزاد واحد اسلامشهر
استادیار گروه فیزولوژی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اسلامشهر
استادیار گروه فیزولوژی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب
چکیده
زمینه و هدف: غلظت آپلین پلاسمایی وگلوکز خون ناشتا نقش بسیار مهمی در تعیین سطح بیماری های زیادی همچون بیماری های قلبی-عروقی و انواع بیماری های دیابتی دارد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه غلظت آپلین پلاسمایی وگلوکز خون ناشتا درمردان میانسال فعال وغیرفعال 45-40 به انجام رسیده است.روش اجرا: مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی بطوریکه آزمودنی های این پژوهش شامل دو گروه 12 نفری از مردان میانسال فعال و غیر فعال 40 تا 45 ساله، شاغل در دانشگاه آزاد تهران جنوببوده است. با توجه به شاخص های آنتروپومتریکی اولیه در این افراد و همچنین وابسته بودن دو متغیر میزان غلظت پلاسمایی و گلوکز خون ناشتا به ارتباط آنها با یکدیگر پرداخته شده است. به منظور دستیابی به اهداف پژوهش از روش های آماری ی دو نمونه مستقل و آزمون همبستگی پیرسون، با بررسی نرمالیتی مشاهدات استفاده شده است. تمامی آنالیزها در سطح خطای 5 درصد و با بسته نرم افزاری SPSS نسخه 20 انجام شده اند.یافته ها: در پژوهش حاضر در این تحقیق سن آزمودنی ها 43 سال بود. اختلاف میانگین غلظت گلوکز ناشتا بین دو گروه غیر معنادار شناخته شد در حالی که اختلاف میانگین غلظت آپلین پلاسمایی بین دو گروه معنادار و برای گروه غیرفعال بیشتر بدست آمد. بین میزان آپلین پلاسمایی و گلوکز پلاسمایی ناشتا و همچنین بین میزان آپلین پلاسمایی و BMI ارتباط معناداری یافت نشد.نتیجه گیری: پژوهش حاضر از میزان اهمیت غلظت آپلین پلاسمایی در بین دو گروه مورد مطالعه حکایت داشت. بنابراین می توان اظهار نمود که غلظت آپلین پلاسمایی را می توانیم به عنوان یک شاخص مهم برای بیماران درنظر بگیریم که با توجه به تمرینات ورزشی منظم قادرند نقش تعیین کننده ای در بهبود سلامتی آنان داشته باشند.کلیدواژه ها
غلظت گلوکز ناشتا، غلظت آپلین پلاسمایی، تمرینات ورزشی، بیماری های قلبی-عروقی، بیماری دیابتمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی موانع مدیریتی اماکن ورزشی خصوصی سازی شده در شهر تهران
- بازطراحی سیاست گذاری ورزشی با رویکرد مشارکت محور: از ورزشکار تا سیاست گذار
- بررسی میزان شیوع آسیب های رشته میل گیری سنگین در ورزشکاران نخبه ورزش زورخانه ای ایران
- بررسی عوامل و راهکارهای موثر برتوسعه گردشگری منطقه آزاد کیش با تاکید بر جاذبه های طبیعی ورزشی
- نقش دخالت های سیاسی در انتصاب مدیران در فدراسیون های ورزشی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.