کاوش نگرش داوطلبان ورود به دوره دکتری و اعضای هیات علمی نسبت به شیوه های متفاوت گزینش متقاضیان ورود به دوره های دکتری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه اندازه گیری تربیتی، دوره: 6، شماره: 21
  • کد COI اختصاصی: JR_JEM-6-21_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 336
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلیل یونسی

استادیار گروه سنجش و اندازهگیری، دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

این پژوهش با هدف کاوش، توصیف و تشریح نگرش و نظرات داوطلبان ورود به دوره دکتری و اعضای هیات علمی نسبت به روش گزینش متقاضیان ورود به دورههای دکتری به شیوههای متفاوت گزینش (غیرمتمرکز و نیمهمتمرکز) انجام شد. به این منظور از رویکرد روشهای ترکیبی استفاده شد و دادهها طی دو مرحله از دانشگاهیان و همچنین متخصصین در حوزههای مختلف جمعآوری شد. در مرحله کیفی با حدود 70 تن از استادان و دانشجویان رشتههای مختلف بهصورت فردی و در قالب گروههای کانونی مصاحبه شد؛ طی مرحله تحلیل دادههای کیفی با استفاده از روش کدگذاری باز، مفاهیم و مقولههایی که در این حوزه دغدغه ذهنی ذینفعان بود شناسایی شد. در بخش کمی، با مشارکت بیش از 500 نفر از دانشگاهیان دانشگاههای شهر تهران، پرسشنامههای محقق ساخته با دقت بسیار بالا اجرا و تحلیل شد. اولویت اجرایی بهویژه در بخشهای اجرایی به پژوهش کیفی و یافتههای تحلیلهای کیفی داده شده است.بحث بر مبنای یافتههای تحلیل کیفی انجام شد و یافتههای بخش کمی در هر قسمت بهمنظور مقایسه، تایید یا بیان موارد مغایرت با یافتههای کیفی ارایه شدهاند. نتایج نشان داد که بین استادان و دانشجویان در نگاه به شیوه گزینش نیمه متمرکز تفاوت معناداری دیده میشود، به گونه ای که استادان تمایل دارند دانشگاه سهم بیشتری در گزینش داوطلبان ورود به دوره دکتری داشته باشد، ولی داوطلبان علاقهمندند که به سازمان سنجش در فرایند گزینش سهم بیشتری اختصاص داده شود.

کلیدواژه ها

آزمون دکتری، شیوه نیمهمتمرکز، شیوه غیرمتمرکز، گزینش، نگرش، دانشگاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.