مقایسه نیمرخ شخصیتی افراد مبتلا به حساسیت با افراد عادی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش های روان شناسی بالینی و مشاوره، دوره: 2، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_RCPC-2-2_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 558
نویسندگان
دکتری روان شناسی بالینی، عضو هییت علمی دانشگاه الزهرا تهران
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، دانشگاه الزهرا تهران
فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی، عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ساری
چکیده
امروزه شیوع انواع حساسیت ها رو به افزایش است. به همین دلیل شناسایی عوامل خطرساز روان شناختی در پیشگیری و درمان این بیماری ها ضروری می باشد. مطالعه حاضر به شناسایی ویژگی های شخصیتی افراد مبتلا به حساسیت می پردازد. در این پژوهش علی- مقایسه ای، از میان بیماران مبتلا به حساسیت مراجعه کننده به کلینیک طوبی در ساری، 110 نفر مرد و زن انتخاب شدند. 110 نفر گروه گواه سالم از بین جمعیت عادی شهر انتخاب و با نمونه مبتلا به حساسیت همتاسازی شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه NEO-FFI استفاده شد. سپس با استفاده از تحلیل واریانس وآزمون t داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه از نظر ویژگی های شخصیتی روان رنجورخویی، برون گرایی و وظیفه شناسی مشاهده شد (p< 0/05). افراد مبتلا به حساسیت در ابعاد روان رنجوری و وظیفه شناسی نمرات بالاتر و در بعد برون گرایی نمرات کمتری نسبت به گروه کنترل بدست آوردند. همچنین نتایج نشان داد که روان رنجور خویی در افراد مبتلا به آسم و رینیت توام بیشتر از افراد مبتلا به آسم و رینیت به تنهایی دیده می شود (p< 0/05). براساس این مطالعه می توان مطرح نمود که افراد مبتلا به حساسیت دارای شخصیتی نوروتیک، وظیفه شناس و درون گرا بوده و استفاده از مداخلات روان شناختی در آن ها مناسب به نظر می رسد.کلیدواژه ها
حساسیت، ویژگی های شخصیتی، روان رنجور خویی، وظیفه شناسیمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.