مقایسه باورهای فراشناختی و راهبردهای کنترل فکر در دانشجویان با سطوح بهنجار و بیمارگون از نگرانی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش های روان شناسی بالینی و مشاوره، دوره: 1، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_RCPC-1-1_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 526
نویسندگان
دانشجوی دکتری دانشگاه علامه طباطبایی
دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی
کارشناس ارشد روان شناسی بالینی
چکیده
این مطالعه با هدف مقایسه برخی از مهمترین باورهای فراشناختی و راهبردهای کنترل فکر در میان دانشجویان با سطوح طبیعی و بیمارگون نگرانی انجام شد. به شیوه نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای، 146 دانشجوی کارشناسی انتخاب شدند و از آنها خواسته شد تا پرسشنامه های باورهای فراشناختی، راهبردهای کنترل فکر و نگرانی طبیعی و بیمارگون براساس نمره نگرانی در آزمون از هم جدا شدند. داده ها به وسیله آزمون های t برای گروه های مستقل و آزمون رگرسیون چند متغیره به شیوه گام به گام تحلیل شدند. نتایج نشان داد بین دو گروه از لحاظ سه متغیر باور های فراشناختی مثبت درباره نگرانی، باورهای کنترل ناپذیری و خطر و راهبرد کنترل فکر خود تنبیهی تفاوت معناداری وجود دارد. اما میان راهبرد کنترل اجتماعی میان دو گروه تفاوت معناداری به دست نیامد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که تنها باورهای فراشناختی مرتبط با کنترل ناپذیری و خطر توانایی پیش بینی نگرانی بیمارگون را دارند. نتایج این پژوهش از این دیدگاه حمایت می کند که باورهای فراشناختی و راهبردهای کنترل فکر نقش مهمی را در تداوم نگرانی دارند.کلیدواژه ها
نگرانی، باور های فراشناختی، راهبردهای کنترل فکراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.