سایبورگ و بررسی عملکرد آن در تکنولوژی روز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نشریه علمی، پژوهشی و فناوری البرز، دوره: 3، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_PSRT-3-9_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7822
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی برجی آلیانی

کارشناس ارشد مدیریت استراتژیک، دانشگاه جامع امام حسین(ع)

محمد سهیلی فر

کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

وحید کندری

کارشناس ارشد مهندسی نفت، دانشکده نفت، دانشگاه سمنان

چکیده

امروزه با توجه به اهمیت جمع آوری اطلاعات خصوصا در نواحی با قابلیت دسترسی پایین، نیاز به استفاده همزمان از علم سایبرنتیک و ارگانیسم یعنی به کارگیری موجودات زنده با سیستم کنترل از راه دور بیش از پیش احساس میگردد. بررسی ابعاد مختلف استفاده از این سیستم، سالهاست که بصورت جدی صورت گرفته اما با وجود تولید نمونه های مختلف، تجاری سازی آن هنوز صورت نگرفته است. علم سایبورگ در زمینه های فنی مختلفی همچون زندهیابی افراد محبوس در زیر آوار، بمب یابی و ... کاربرد داشته و میتواند کمک شایانی به پیشرفت بشر در این زمینهها بکند. بطور کلی سایبورگ بعنوان تیغی دولبه عمل کرده و ممکن است در خدمت سازمانهای جاسوسی به منظور اهداف غیر انسانی مورد استفاده قرار گیرد که البته در حال حاضر از نظر حقوق جزا و جرم شناسی و همچنین حقوق بین الملل نسبت به مجازات این موضوع تحلیل دقیق و جامعی صورت نگرفته است.

کلیدواژه ها

سایبرنتیک، ارگانیسم، سایبورگ، جاسوسی، حقوق بین الملل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.