رابطه اثربخشی تدریس اساتید با خود کارآمدی پژوهشی و یادگیری خودراهبر دانشجویان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دوفصلنامه پژوهشهای آموزش و یادگیری، دوره: 13، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_TLR-13-2_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 559
نویسندگان
دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی دانشگاه ارومیه
چکیده
امروز لازمه موفقیت در عرصه یادگیری های دانشگاهی و سازمانی، به روز بودن دانش و مهارت و خودراهبر بودن فراگیران است و یادگیری خود راهبر به عنوان موضوعی کلیدی در نظام های آموزش عالی، توجه را به سوی خود معطوف نموده است. یادگیری خود راهبری که برگرفته از آموزش بزرگسالان است، تحت تاثیر متغیرهای دیگری نیز قرار گرفته و با آنها در ارتباط است که اثربخشی تدریس اساتید و خود کارآمدی پژوهشی از جمله آنها می باشد. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف بررسی روابط اثربخشی تدریس اساتید با خود کارآمدی پژوهشی و یادگیری خود راهبر در دانشجویان انجام شد. روش پژوهش، توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه دانشجویان دانشگاه ارومیه در سال تحصیلی 94-1393بودند ( 6500نفر) که با استناد به جدول مورگان و با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی، 293 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش سه پرسش نامه استاندارد اثربخشی تدریس (صفری، 1390)، خود کارآمدی پژوهشی ( بیشک و همکاران،1996) و یادگیری خود راهبر (فیشر و کینگ،2010) بودند که روایی وپایایی آنها بررسی و تایید شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها نیز از مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها حاکی از آن بودند که اثربخشی تدریس اساتید با خود کارآمدی پژوهشی و یادگیری خود راهبر رابطه مثبت و معنی دار دارد. همچنین خود کارآمدی پژوهشی در رابطه بین اثربخشی تدریس اساتید و یادگیری خود راهبر، نقش میانجی را ایفا می کند.کلیدواژه ها
اثربخشی تدریس، خود کارآمدی پژوهشی، یادگیری خودراهبرمقالات مرتبط جدید
- چگونه توانستم با استفاده از روش یادگیری مشارکتی مهارت های کارگروهی دانش آموزانم در پایه دوم ابتدایی را ارتقا بخشم
- فرصت ها و چالش های آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت
- بررسی راهبردهای یاددهی، یادگیری در دوره ابتدایی، در نظام تعلیم و تربیت ایران
- از منبع دانش تا مربی یادگیری: چرا آموزش مهارت های دیجیتال به معلمان یک ضرورت است؟
- آموزش انعطاف پذیر برای پاسخ به نیاز های متنوع فرا گیران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.