معرفی یک سلول جدید برای اینورتر چندسطحی با دو استراتژی اتصال آبشاری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 47، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-47-3_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 585
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عماد صمدایی

دکتری دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر - دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل - بابل - ایران

سیداصغر غلامیان

استادیاردانشکده مهندسی برق و کامپیوتر - دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل - بابل - ایران

عبدالرضا شیخ الاسلامی

دانشیاردانشکده مهندسی برق و کامپیوتر - دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل - بابل - ایران

جعفر ادبی

استادیاردانشکده مهندسی برق و کامپیوتر - دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل - بابل - ایران

چکیده

با توجه به گسترش منابع انرژی تجدیدپذیر، برای ایجاد منابع AC مطمین و پایدار، اینورترهای چندسطحی با مدلها و ساختارهای متفاوت،جایگاه ویژه ای پیدا نموده اند. در این مقاله، با در نظر گرفتن آرایشی متفاوت از نیمه هادی های الکترونیک قدرت، ساختار جدیدی از اینورتر چندسطحی نامتقارن با دو نوع استراتژی اتصال آبشاری معرفی گردیده است که در شاخص های مقایسه اینورترهای چندسطحی نظیر تعداد نیمه هادیها، تعداد لینکهای DC ، تعداد سطوح قابل استحصال در خروجی، کاهش THD شکل موج خروجی و قابلیت اتصال آبشاری قابل مقایسه با مدلهای مشابه میباشد. ساختار معرفی شده، به طور ذاتی قابلیت تولید سطوح منفی در ولتاژ خروجی را بدون به کارگیری مدار جانبی )نظیر مدار تمامپل( دارد. ساختار پیشنهادی به صورت تکسلول، 13 سطح خروجی و در استراتژیهای اتصال آبشاری به صورت دو سلول، 25 و 169 سطح خروجی را تولید مینماید. از نرم افزار MATLAB جهت شبیه سازی ساختار پیشنهادی و استراتژیهای اتصال آبشاری آن استفاده شده است. همچنین به منظور اعتبارسنجی عملی، ساختار ارایه شده در آزمایشگاه الکترونیک قدرت ساخته شد و نتایج شکل موج خروجی آن مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفته است به طوریکه در تمامی سطوح خروجی، میزان سقف مجاز THD را رعایت نموده است که عملکرد ساختار معرفی شده و اتصالات آبشاری آن را مورد تایید قرار میدهند.

کلیدواژه ها

الکترونیک قدرت، اینورتر چندسطحی، THD ، اتصال آبشاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.