بررسی تاثیر حاکمیت شرکتی و تمرکز مالکیت بر مدیریت سود در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های جدید در مدیریت و حسابداری، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JRMA-4-1_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 436
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین کاظمی

استادیار دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، قزوین

مهدی بشکوه

استادیار گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، قزوین

مهدیه اسمعیلی

دانش آموخته کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی غزالی، قزوین

چکیده

حاکمیت شرکتی مطلوب، حیات سالم بنگاه اقتصادی را در دراز مدت هدف قرار می دهد وبه این دلیل در صدد است تا از منافع سهامداران در مقابل مدیریت سازمانها حفاظت به عمل آورد. ایده آل بودن و مناسب بودن حاکمیت شرکتی نقش سازنده ای در بهبود کارایی و رشد اقتصادی مجموعه و افزایش اعتماد سرمایه گذاران ایفا میکند، مبحث تمرکز مالکیت نیز به عنوان یکی از مسایل مورد توجه سرمایه گذاران اخیرا مورد توجه بسیاری قرار گرفته است مصداق آن رجحان اطلاعاتی همراه با در اختیار داشتن سهام است که میتواند سودهای بسیاری را به سمت این قشر خاص سوق دهد. هدف این پژوهش ارزیابی تاثیر برخی از جنبه های حاکمیت شرکتی و تمرکز مالکیت برمدیریت سود میباشد. بدین منظور اطلاعات 90 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، طی دوره 1394-1387 بکار گرفته شده است. اقلام تعهدی اختیاری با استفاده ازمدل تعدیل شده جونز، به عنوان شاخصی برای اندازه گیری مدیریت سود در شرکتها استفاده گردیده است و تمرکز مالکیت نیز با استفاده از هرفیندال هیرشمن تعیین شده است فرضیه های پژوهش با استفاده از تحلیل رگرسیون مورد واکاوی قرار گرفته است. نتایج پژوهش بیانگر آن است که حضور کمیته حسابرسی، اندازه حسابرس، سهام در اختیار مدیران مستقل و استقلال اعضای هیات مدیره ارتباط معنادار با مدیریت سود دارند و ارتباط معناداری بین سهام در اختیار سهامداران نهادی و تمرکز مالکیت با مدیریت سود وجود ندارد.

کلیدواژه ها

حاکمیت شرکتی، تمرکز مالکیت، مدیریت سود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.